Centralul Alexandru Tudor a primit rezultatele testelor de la Institutul National de Medicina Sportiva (INMS) si este apt din toate punctele de vedere, astfel incat el va face deplasarea in cantonamentul arbitrilor din Antalya, a declarat vineri, pentru NewsIn, presedintele CCA, Gheorghe Constantin

"Alexandru Tudor a primit azi raspunsul de la INMS si toate testarile au iesit de la foarte bine in sus, deci este apt de arbitraj. Ramane acum ca cei de la UEFA sa il mai programeze o data la testarile fizice si, ulterior, la meciurile pe care le organizeaza. El a vrut sa faca o treaba foarte buna acolo si cred ca de aceea s-a intamplat ceea ce s-a intamplat. In ultimii ani el a trecut fara probleme testele, iar acum a fost doar o intamplare, care, din pacate, a fost taxata imediat de unii care habar nu aveau ce s-a intamplat", a declarat Gheorghe Constantin.

Alexandru Tudor fusese delegat de UEFA la meciul dintre AC Milan si Werder Bremen din Cupa UEFA, care se va disputa pe 26 februarie, insa pentru ca a cazut unele teste fizice forul european a decis ca arbitrul roman sa nu mai conduca acest meci. Centralul roman a explicat ca a picat testarea din cauza unei stari emotionale, care a facut ca pulsul sau sa creasca peste limitele normale.

Oficialul Comisiei Centrale a Arbitrilor a spus ca toti arbitrii din Lotul A sunt apti pentru stagiul de pregatire din Antalya, acestora urmand sa li se alature si altii care s-au inscris. "Din punct de vedere medical totul in regula si toti au adus adeverinte de la centrele de medicina sportiva. In afara de cei din Lotul A s-au mai inscris peste 100 de arbitri, dar in Antalya vor merge doar 82", a spus Constantin, care a adaugat ca stagiul de pregatire urmareste sa ii puna la punct pe arbitri din toate punctele de vedere inainte de reluarea Ligii I.

La fel ca si in ceilalti ani in care a fost organizat cantonamentul arbitrilor din Antalya, CCA a invitat un instructor care le va vorbi arbitrilor despre ultimele tendinte in arbitrajul international. Anul acesta FIFA a trimis un fost arbitru interntional, Shamsul Maidin, originar din Singapore. Acesta are in palmares trei editii ale Cupei Asiei, doua Campionate Mondiale de tineret, o cupa a Confederatiilor, o cupa a Africii pe Natiuni, precum si turneul final de Campionat Mondial din 2006. "Instructorul FIFA va prezenta mai multe noutati, va discuta despre ultimele interpretari in materie de arbitraj, despre ultimele tendinte. Un lector din Romania este privit intr-un fel, unul din afara altfel. Cand vine unul de la forurile europene e altceva, iar arbitrii sunt mult mai atenti. Maidin este unul dintre arbitrii care se pot face intelesi, pentru ca mai sunt multi pe care, daca ii pui sa predea, nu intelegi nimic", a incheiat Constantin.

Comisia Centrala a Arbitrilor va organiza in perioada 15-22 februarie un stagiu de pregatire in Antalya (Turcia) pentru arbitrii din Lotul A, dar la care sunt liberi sa se inscrie si alti arbitri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.