Starul Barcelonei, Ronaldinho Gaucho, si impresarul acestuia (care totodata este si fratele fotbalistului) au fost pusi sub urmarire penala de catre autoritatile fiscale franceze din cauza nedeclararii unui comision in valoare de 11,6 milioane de euro, primit in urma transferului atacantului brazilian de la clubul Gremio de Porto Alege (ultimul club la care a evoluat in Brazilia) la PSG, in vara anului 2001. Se pare ca una dintre conditiile impuse de Ronaldinho si de impresarul acestuia pentru realizarea transferului a fost plata sumei de 11,6 milioane de euro in asa fel, incat autoritatile franceze sa nu afle.

De acest lucru s-a ocupat presedintele clubului PSG, Laurent Perpere, si cel al postului de televiziune Canal +, Pierre Lescure. Cei doi au creat o fundatie "fantoma" in Luxemburg, careia i-au deschis un cont intr-o banca din Elvetia. Banii au fost depusi de catre Sport+ BV, filiala olandeza a postului de televiziune Canal +. Presedintele acestei filiale din acel moment, Jerome Valcke, a fost cel care a orchestrat toata operatiunea si, in acelasi timp, tot el a fost cel care a dat toate detaliile procurorului anticoruptie din Franta, Renaud Van Ruymbeke.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.