Clubul Chelsea Londra, antrenorul Jose Mourinho si fundasul echipei Arsenal, Ashley Cole, considerati vinovati pentru incalcarea regulamentului federatiei engleze, au fost amendati cu suma totala de aproximativ 900.000 de euro. Gruparea lui Abramovici, vinovata pentru ca a negociat in secret cu Ashley Cole un eventual transfer, fara acordul celor de la Arsenal, a primit o amenda record de 444.000 de euro. Managerul portughez va trebui sa achite o amenda de 296.000 de euro. In timp ce jucatorul "tunarilor" va trebui sa plateasca suma de 148.000 de euro.

Potrivit presei engleze, cea mai mare amenda dictata intr-un caz similar a fost de 30.000 de euro pentru clubul Liverpool, care a fost amendat pentru ca l-a contactat pe Christian Ziege, de la Middlesbrough, in 2000. Comisia a amenintat clubul Chelsea ca-i va retrage trei puncte in sezonul viitor, in cazul in care conducatorii sai vor contacta un jucator al altui club, fara a respecta regulamentul.

Cazul a fost analizat de o comisie independenta, formata din trei membri, care a apreciat ca fundasul englez a incalcat regula K5 privind contactul cu jucatorii, intalnindu-se, impreuna cu agentul sau, cu responsabili ai clubului Chelsea si cu antrenorul Jose Mourinho intr-un hotel din Londra. Comisia a apreciat, de asemenea, ca Chelsea si Jose Mourinho se fac vinovati ca l-au contactat in secret pe Cole, in timp ce acesta se afla sub contract cu o alta grupare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.