Clubul londonez a anuntat, miercuri, pe site-ul oficial, ca antrenorul olandez Guus Hiddink va pregati echipa pana la finalul sezonului, in paralel cu prima reprezentativa a Rusiei.
"Guus Hiddink a fost confirmat in functia de antrenor pana la finalul sezonului, iar tehnicianul se va intalni cu jucatorii in aceasta saptamana. Clubul multumeste si Federatiei Ruse de Fotbal pentru intelegere si colaborare", se arata intr-un comunicat oficial al formatiei londoneze, preluat de NewsIn.

Tehnicianul in varsta de 62 de ani pregateste nationala Rusiei din 2006, iar la EURO 2008 a ajuns pana in semifinalele EURO 2008. In premilinarii competitiei, Rusia a invins Anglia la Moscova, iar ca adversari au fost trei jucatori care evoluau pe atunci la Chelsea: Frank Lampard, Shaun Wright-Phillips si Joe Cole. Olandezul Guus Hiddink a mai pregatit echipe precum PSV Eindhoven, Valencia, Real Madrid sau echipele nationale din Coreea de Sud, Australia si Rusia.

Dupa 25 de etape disputate in Premier League, Chelsea ocupa locul 4, cu 49 de puncte.


"Eu am vrut sa-mi ajut un prieten. Abramovici face foarte multe pentru fotbalul rusesc si trebuie sa ofer si eu ceva la schimb. Peste cateva zile voi merge la Londra si voi fi alaturi de echipa de saptamana viitoare. La nationala mai avem doua meciuri in martie, apoi altele in iunie, asa ca este posibil sa se termine pana la finalul sezonului in Anglia. Chelsea are jucatori de valoare, sunt intr-o forma foarte buna, asa ca o sa-mi faca situatia mai usoara", a declarat Hiddink.

Selectionerul Rusiei va pregati in continuare si prima reprezentativa, unde o parte din salariu ii este platita de patronul lui Chelsea. Presa engleza a scris ca tehnicianul olandez va incasa pana la vara un salariu de aproape 2,5 milioane de lire sterline.

Gruparea londoneza a ramas fara antrenor dupa ce a decis sa-l demita pe brazilianul Luiz Felipe Scolari din cauza rezultatelor slabe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.