Reprezentant,ii format,iilor membre ale Asociat,iei Cluburilor Europene (ECA) s-au intalnit, mart,i, s,i s-au declarat nemult,umit,i de propunerea ca marile cluburi sa nu cheltuiasca mai mult de 50% din buget pentru salarii, informeaza Reuters.
"Atunci cand vine vorba despre cheltuieli, se pare ca nu este atat de usor sa gasim o solutie", a afirmat presedintele ECA, Karl-Heinz Rummenigge. El a adaugat in cadrul unei conferintei de presa ca echipele vor sa colaboreze cu UEFA in privinta noilor prevederi legate de obtinerea licentelor. Forul european a elaborat 34 de criterii, iar una dintre ele prevede excluderea din cupele europene a echipelor cu datorii.
Rummenigge a afirmat ca majoritatea membrilor a fost de acord cu "fair-play-ul financiar" in cadrul licentierii.

Directorul executiv al lui Liverpool, Rick Parry, care este si membru al conducerii asociatiei, a spus ca formatiile europene sunt ingrijorate de costurile tot mai ridicate, dar micsorarea salariilor nu este cea mai buna rezolvare. "Stie toata lumea ca era o problema nivelul salariilor si acum 5, 10 sau 20 de ani. Exista o masura simpla care sa o rezolve? Cu siguranta nu", a explicat Parry.

ECA a anuntat ca va colabora cu FIFA si UEFA in privinta modului in care cluburile pot avea o mai multa stabilitate financiara. Asociatia va mai sprijini si interzicerea in Europa a transferurilor jucatorilor sub 18 ani, in ciuda legislatiei europene, dar vrea si o analiza a FIFA a Articolului 17, care permite fotbalistilor sa-si rascumpere ultimii ani de contract si sa plece la alt club.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.