Asociatia care elaboreaza regulamentul jocului de fotbal, IFAB, va discuta, in aceasta luna, introducerea unor penalizari ca in hochei, marirea duratei pauzei cu 5 minute, modificarea regulii ofsaidului si marirea numarului de schimbari permise pe durata unui joc.

Presedintele Federatiei Irlandeze de Fotbal, Raymond Kennedy, a afirmat ca exista posibilitatea ca in viitor jucatorii sa fie trimisi pe o banca de pedepse pentru mai multe minute, la fel ca in hochei sau handbal:

"Inca mai analizam modul in care asa ceva s-ar putea pune in aplicare, dar ideea este ca atunci cand un jucator primeste un cartonas de la arbitru, el va fi trimis pe banca pentru 5 sau 10 minute. Daca echipa mai primeste un cartonas, vor ramane momentan in 9 oameni si cred ca aceasta masura va imbunatati disciplina pe teren".

Cea de-a 123-a intalnire a IFAB va avea loc la 28 februarie, in Irlanda de Nord, iar printre subiectele abordate se vor afla si prelungirea cu 5 minute a pauzei dintre reprizele unui meci de fotbal, modificarea regulii ofsaid-ului si a modului in care sunt sanctionati jucatorii pe teren.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.