Suporterii echipei MKB Veszprem au anuntat, marti, ca in ziua meciului cu Ademar Leon din Liga Campionilor vor organiza un mars al tacerii pentru handbalistul roman Marian Cozma, in cadrul evenimentului nefiind permis sa se afiseze steaguri sau bannere, informeaza site-ul oficial al fanilor echipei.

"Suporteri ai acestei echipe sa facem meciul de retragere in tacere al lui Marian Cozma. Circumstantele dramatice in care a murit acest handbalist, dar si faptul ca Marian Cozma va ramane in memoria noastra, ne fac sa organizam duminica inaintea meciului cu Ademar Leon din Liga Campionilor un mars al oamenilor care l-au iubit si respectat pe acest handbalist. Noi fanii ni-l vom aminti in liniste ca pe un jucator excelent, un prieten, un gigant prietenos, un copil mare. De aceea cerem tuturor celor care vor sa vina sa nu foloseasca semne politice, steaguri sau bannere. Noi vrem ca acest jucator sa aiba un meci de retragere in tacere", se arata in comunicatul suporterilor echipei MKB Veszprem.

Echipa maghiara va juca duminica meciul de Liga Campionilor cu formatia iberica Ademar Leon, de la ora 15:15.

Astfel, intre orele 12:00-13:00, in Piata Centrala din Veszprem va incepe acest eveniment, punctul final fiind Arena din Veszprem. Pe drum suporterii planuiesc sa se opreasca langa Statuia Libertatii, aproape de locul unde s-a petrecut crima. Marsul in tacere al oamenilor va avea suportul Politiei, iar anumiti reprezentanti ai fanilor vor avea grija ca totul sa decurga asa cum a fost planuit.

In finalul acestui comunicat, suporterii maghiari cer presei sa faca public mesajul pentru ca la eveniment sa participe cat mai multi oameni.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noapte, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii.

Marian Cozma avea 26 de ani si a activat la echipele Dinamo si MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a castigat titlul de campion in 2005, iar cu gruparea maghiara a cucerit titlul de doua ori in 2007, 2008. In palmaresul romanul mai este Cupa Cupelor castigata in 2008 cu formatia ungara.
Tricoul cu numarul 8 purtat de Marian Cozma a fost retras de clubul MKB Veszprem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.