Selectionerul echipei nationale a Rusiei, Guus Hiddink, a declarat ca negociaza cu oficialii lui Chelsea preluarea functiei de antrenor, dupa ce Scolari a fost demis.Hiddink a precizat ca gruparea londoneza i-a propus sa antreneze echipa pana la finalul acestui sezon.

UPDATE: Clubul englez Chelsea a anuntat, marti, pe site-ul oficial, ca a primit acceptul Federatiei Ruse de Fotbal (RFU) sa negocieze cu selectionerul Guus Hiddink preluarea pana in vara a functiei de antrenor a echipei din Premier League. "Chelsea confirma ca a discutat cu reprezentantii Federatiei Ruse de Fotbal si a primit permisiunea de a negocia cu Guus Hiddink preluarea functiei de antrenor pana la finalul sezonului, urmand ca acesta sa pregateasca si echipa nationala a Rusiei. Chelsea ii multumeste Federatiei ruse pentru cooperare", se arata intr-un comunicat oficial al gruparii londoneze, citat de NewsIn.

"Trebuie sa spun ca este o situatie exceptionala. Daca ar fi fost alt club in afara de Chelsea, raspunsul meu cu siguranta ar fi fost 'nu'. Chelsea este altceva, pentru ca am o relatie foarte buna cu patronul clubului, asa ca vreau sa-l ajut in cazul in care voi putea", a afirmat selectionerul Rusiei, Guus Hiddink.

El a mai spus ca nu i s-a propus functia de consilier, ci cea de antrenor care sa se ocupa zi de zi de echipa.

"Este vorba despre cateva luni, pana la finalul sezonului. Cand Rusia va juca in preliminarii voi merge acolo pentru ca nu vor fi meciuri de campionat in acea perioada. Am mai facut acest lucru cand am pregatit Australia si pe PSV Eindhoven, asa ca stiu ce presupune. Nu voi renunta la functia de selectioner al Rusiei, nu se pune o astfel de problema"
, a adaugat antrenorul olandez.

Brazilianul Luiz Felipe Scolari a fost demis luni din cauza rezultatelor slabe ale echipei, iar clubul din Premier League ii va plati fostului antrenor suma de 17 milioane de euro drept despagubire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.