Handbalistul roman Marian Cozma, decedat sambata noapte in Ungaria, a fost numit marti cetatean de onoare al orasului Veszprem, unde sportivul a jucat pentru echipa locala, informeaza agentia de presa ungara MTI.

La Primaria Veszprem, edilul l-a numit pe handbalistul roman Marian Cozma cetatean de onoare al urbei.
La ceremonie a luat parte si tatal sportivului, Petre Cozma. Dupa acest eveniment corpul lui Marian Cozma a fost dus in fata clubului MKB Veszprem unde coechipierii romanului i-au adus un ultim omagiu, scrie NewsIn.

In jurul orei 11:00, trupul neinsufletit al sportivului va fi purtat spre Romania pe ruta Veszprem-Budapesta-Szeged, iar la Nadlac va fi preluat de autoritatile romane. Dupa intrarea in tara prima oprire a cortegiului va fi la Deva, dupa care vor urma Sibiu, Ramnicu Valcea, Pitesti, iar la intrarea in Bucuresti reprezentantii Federatiei Romane de Handbal vor fi prezenti sa-l preia pe sportivul decedat. In fiecare oras vor avea loc depuneri de coroane si se vor tine momente de reculegere.

Conform unor persoane din FRH, inmormantarea va avea loc vineri, pentru moment nefiind specificata nicio ora.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noaptea, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rroma, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti.

Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.