Monica Iacob Ridzi este prima femeie instalata la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului.

Al 13-lea sef al sportului romanesc din 1989 incoace (speram sa nu fie cu ghinion!) are 31 de ani si o cariera ce i-ar face invidiosi pe multi politicieni cu state vechi. Dupa doua mandate de deputat in Parlamentul Romaniei (in 2004 si 2008), deputat in Parlamentul European in 2008, presedinte al Organizatiei de tineret a Partidului Democrat-Liberal, Monica Iacob Ridzi se afla acum pentru prima oara intr-o functie executiva in care munca sa este "la vedere" si poate fi cuantificata. Privita initial cu raceala, doamna Ridzi are sansa sa demonstreze ca poate pune in practica, la Bucuresti, ce a invatat la Bruxelles, acolo unde a facut parte din Comisia pentru buget si s-a ocupat de absorbtia fondurilor europene in Romania.

Fara sa se lanseze in declaratii si promisiuni fara acoperire, Monica Iacob Ridzi a lasat impresia unui om hotarat sa se bata pentru relansarea sportului romanesc, aflat pe o panta descendenta.

Care vor fi primele modificari pe care le va suferi actuala structura de conducere a sportului romanesc?

La sport nu vor fi modificari mari, pentru ca nu este vorba de comasarea mai multor directii intr-una singura, asa cum s-a intamplat la tineret. Deocamdata, consider ca exista oameni foarte bine pregatiti care se ocupa de sport, dar nu contest ca sunt si persoane care nu m-au convins. Este totusi prea devreme sa dam nume. Cert este ca am incredere foarte mare in Octavian Bellu, care, ca fost presedinte al Agentiei Nationale pentru Sport, cunoaste bine problemele sportului si poate asigura continuitatea programelor in derulare.

Un rol important in viitoarea activitate a ministrului o vor avea membrii cabinetului ministerial. Ne puteti da detalii despre persoanele care vor face parte din aceasta structura?

Legal am dreptul la 16 consilieri, dar voi avea doar atatia cati vor fi necesari. M-am gandit deja la persoanele care ar putea face parte din cabinet, dar inca n-am angajat pe nimeni, pentru ca deocamdata nu am nici buget, nici loc pentru aceasta structura. De altfel, una dintre marile probleme cu care ne confruntam este lipsa de spatiu din sediul ministerului, motiv pentru care va trebui sa reorganizam birourile tuturor. Despre viitorii mei consi-lieri va mai pot spune ca nu vor fi neaparat fosti sportivi sau nume cunoscute din lumea sportului si in nici un caz nu vor verifica ce fac altii, pentru ca am incredere in subsecretarul si secretarii mei de stat.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.