Selectionerul Victor Piturca a declarat, luni, ca partida amicala cu Croatia de miercuri va fi una utila pentru tricolori inaintea jocurilor cu Serbia si Austria din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010, in care au sansa sa demonstreze ca pot evolua cu brio la un asemenea nivel.

Antrenorul nationalei a mai afirmat ca nu l-a convocat la nationala pe jucatorul echipei Dinamo Bucuresti, Marius Niculae, pentru ca i-a injurat pe suporterii rivalei din Gehncea, transmite NewsIn.

"Meciul cu Croatia este unul care nu are nevoie de vreo prezentare, sper sa fie un test util pentru noi, as dori o prestatie si un rezultat bun, care sa ne dea si moral pentru meciul cu Serbia. Cei care sunt la echipa nationala trebuie sa demonstreze ca pot juca la acest nivel si de asa maniera incat sa castige. Din pacate, jucatorii care sunt acum la nationala nu sunt acum la un nivel optim din punct de vedere fizic, probabil acelasi lucru il vom pati si cu Serbia, asta e situatia", a spus Piturca in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca e posibil ca in dimineata partidei sa mai conduca un antrenament.

Piturca este de parere ca nationala are in acest moment a patra sansa de calificare la Campionatul Mondial si va renunta la functie daca va rata obiectivul.

"Nu cred ca moralul jucatorilor va fi afectat pentru ca am spus ca Romania are sansa a patra in grupa, ba din contra. Cand ratezi o calificare e foarte greu sa revii apoi in circuit, ma deranjeaza discutiile despre eventualii inlocuitori ai mei si, daca nu ne vom califica, voi renunta. Toata lumea vrea rezultate, daca nu ne calificam cine credeti ca mai avea rabdare cu proiecte? Oricum, daca sansele noastre de calificare se vor diminua, pot aparea jucatori noi la echipa nationala", a precizat selectionerul.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.