Prima etapa si ultima sint cele mai spectaculoase runde ale Turului Ciclist al Romaniei, care va incepe peste o saptamina si jumatate.
Turul Ciclist al Romaniei va debuta, pe 12 iunie, in cea de-a 42-a editie. In timp ce, din punct de vedere financiar, se mentine aceeasi pista, cu premii modeste, la capitolul organizare, "Mica Bucla" propune o formula inedita. Daca, in general, ultima etapa pare mai degraba un "tur de onoare" al cistigatorului cursei, de aceasta data, finisul se va da pe Transfagarasan, de altfel cea mai dificila etapa de catarare din intregul Tur. In acelasi ton, debutul, programat la Valenii de Munte, va incepe abrupt, cu doua catarari de categoria A. In cadrul celor sapte etape, se vor parcurge localitatile Brasov, Miercurea-Ciuc, Tirgu-Mures, Sibiu, Deva, Tirgu-Jiu, Curtea de Arges.

Pe de alta parte, la start se vor alinia aproximativ 80 de rutieri din noua tari, alaturi de cinci echipe ale Romaniei, care se vor bate pentru premiul de 500 de euro destinat cistigatorului tricoului galben. "In ultimii ani, Turul Romaniei a fost cistigat de sportivi straini, dar sper ca in acest an lucrurile sa stea altfel. Romanii pot si trebuie sa cistige. Dar, ca un amanunt, ciclistii romani in loc sa traga pentru cel mai bine clasat, il trag inapoi in pluton. Ii sfatuiesc sa termine cu aceste practici", a declarat, ieri, vicepresedintele Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon, Ion Badea


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.