Patronul clubului Chelsea Londra, miliardarul rus Roman Abramovici, se afla in atentia justitiei din Franta, el fiind anchetat pentru modul in care a achizitionat un castel in Cap d'Antibes si pentru relatiile sale cu magnatul rus Boris Berezovski, informeaza cotidianul Le Figaro, citat de Datasport. Potrivit sursei citate, impotriva lui Abramovici au fost deschise in urma cu cateva luni doua actiuni judiciare de catre sectia de finante a Parchetului din Marsilia.

Prima se refera la modul in care miliardarul rus a achizitionat un castel situat in Cap d'Antibes. Ancheta a fost incredintata judecatoarei de instructie Beatrice Del Volgo, in urma unui denunt formulat de celula Tracfin a Ministerului de Finante, specializata in lupta impotriva spalarii banilor. Ancheta urmareste sa scoata la iveala eventualele circuite financiare, in special prin Cipru, care au permis aceasta achizitie imobiliara.

Cea de-a doua actiune judiciara vizeaza stabilirea legaturilor existente intre Abramovici si mangatul Boris Berezovski, un apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin si un oponent inversunat al presedintelui Vladimir Putin. Berezovski este proprietarul unor domenii, situate, de asemenea, pe Coasta de Azur. Potrivit cotidianului "Le Figaro", Abramovici a garantat pentru achizitionarea de catre Berezovski a proprietatii de pe Coasta de Azur.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.