Astazi, la Debrecen, incep Campionatele Europene de gimnastica pe aparate, prima competitie majora pentru gimnastii nostri dupa Olimpiada de la Atena. Echipa Romaniei s-a deplasat in Ungaria cu o echipa formata din trei gimnaste - Catalina Ponor, Dana Sofronie si Floarea Leonida - si sase gimnasti - Marian Dragulescu, Razvan Selariu, Ioan Suciu, Marius Urzica, Ilie Popescu si Alin Jivan. Sportivilor nostri li s-au fixat pentru aceasta intrecere un obiectiv de cinci medalii si, in pofida obiceiului, cele mai mari sperante s-au pus in evolutia baietilor, dat fiind ca lotul feminin a fost decimat de accidentari.

Fetele vor intra in concurs incepand de astazi si ghinioanele nu le-au ocolit. Dupa ce Monica Rosu si Alexandra Eremia au fost lasate acasa pentru ca nu au primit avizul medicilor, in echipa lui Belu a mai aparut o accidentare: Dana Sofronie, care a fost inscrisa in concursul de individual compus, a devenit incerta pe ultima suta de metri, in urma unei entorse. Cum Floarea Leonida acuza si ea dureri, singura gimnasta apta suta la suta a ramas Catalina Ponor, principala speranta a lotului feminin la medalii. Baietii intra in concurs incepand de maine.

Cele mai mari sperante la medalii se leaga de evolutiile lui Marian Dragulescu si Marius Urzica, ambii cu evolutii foarte bune in etapele de cupa mondiala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.