Marti, in conferinta de presa ce a urmat sfertului de finala pierdut in fata numarului unu mondial, Roger Federer, romanul Victor Hanescu a aratat ziaristilor cat de greu este sa faci tenis in Romania. Totul a inceput de la o intrebare a unui jurnalist, care i-a cerut lui Victor sa explice o declaratie conform careia Ion Tiriac si Ilie Nastase nu l-au ajutat prea mult in cariera. "Nu stiu daca este chiar momentul potrivit sa vorbesc acum despre asta, dar domnul Tiriac este un om de afaceri. Nu cred ca are timp sa se gandeasca la mine. Ilie Nastase m-a ajutat sa gasesc un contract cu o firma de echipament cand eram mai tanar, dar nimic mai mult. Poate de acum incolo ei se vor gandi mai mult la mine", a declarat Hanescu.

Cand a fost chestionat de generatia de tineri jucatori romani care il urmeaza, el a spus ca "nu prea exista o astfel de generatie. Asta pentru ca in Romania este foarte dificil sa practici tenisul in aceste vremuri. Nu prea avem conditii bune. Este foarte scump pentru un roman sa acopere toate cheltuielile si sa joace la turnee peste tot in lume. Incercam sa jucam bine si sa castigam in competitii, dar nu este usor. Mai avem nevoie de mult timp pentru a avea jucatori ca Roger sau ca alti jucatori din alte tari care au mai mult sprijin de la federatii".

Un ziarist din sala a observat faptul ca Hanescu se antreneaza in Bucuresti pe zgura, dar ca el are un fizic ce-l recomanda pentru suprafete mai rapide. El i-a sugerat jucatorului roman ca ramanand aici el poate pierde ocazia de a progresa. "Aveti dreptate, dar in Romania avem doar terenuri cu zgura si iarna este foarte dificil sa te antrenezi in sali. Avem doar un teren la Complexul National, iar suprafata este foarte proasta. Ca sa ma pregatesc pe suprafete rapide, ar insemna sa ma mut din Romania in Statele Unite sau in oricare alt loc. Nu este usor sa faci un asemenea lucru, deoarece pentru o astfel de schimbare ai nevoie de multi bani si de un loc sigur in care sa te stabilesti. Nu te poti duce singur, ai nevoie de antrenor, poate si de familie".

Referitor la meciul pierdut cu 2-6, 6-7 (3), 3-6 in fata elvetianului Roger Federer, in sferturile de finala ale Openului Frantei, Hanescu a precizat ca este greu sa ai o strategie in fata unui adversar ca Federer. El a adaugat ca, din tot turneul, cel mai frumos moment a fost meciul cu argentinianul David Nalbandian, favoritul numarul zece al competitiei, care i-a adus calificarea in sferturile de finala. Pentru performanta realizata la Paris, jucatorul roman si-a asigurat 50 de puncte ATP si un cec in valoare de 116.180 de euro.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.