"Adevarul” va prezinta declaratiile date procurorilor DNA de cinci internationali, Cristi Chivu, Catalin Munteanu, Filipescu, Denis Serban si Ion Sburlea. Cinci fotbalisti transferati in strainatate, printre care si capitanul Nationalei, Cristi Chivu, s-au trezit cu peste 700.000 de euro in conturi, si nu pot explica provenienta banilor.

Campionatul intern de fotbal este umbrit de suspiciuni de "blaturi”. Nici la capitolul transferuri internationale de jucatori nu stam mai bine. In ambele cazuri, se vorbeste de bani negri. Anchetele DNA demonstreaza ca notiunea de fair-play poate fi "ingenuncheata“ cu un simplu telefon sau un cont deschis in te miri ce insule, unde nici destinatarul nu mai stie cati bani are.

Procurorii anticoruptie au trimis deja in instanta 12 transferuri internationale de fotbalisti, in urma carora impresari si presedinti de cluburi si-ar fi umflat conturile cu peste 10 milioane de euro.

Impresariati de fratii Becali

Fotbalistii Cristi Chivu, Dennis Serban, Catalin Munteanu, Filipescu si Ion Sburlea sunt beneficiarii unor transferuri financiare externe in valoare de 708.760 de euro din partea off-shore-ului Sport Ventures SA din Insulele Virgine Britanice.

Procurorii DNA care au anchetat dosarul transferurilor fotbalistilor romani au atras atentia ca „numitorul comun” al celor cinci fotbalisti sunt fratii Ioan si Victor Becali, care au impresariat mutarea lor in strainatate.
DNA a incercat sa arate ca in spatele off-shore-ului se afla cei doi frati Becali.

Cand au fost audiati fotbalistii, in prezenta avocatilor lui Ioan si Victor Becali, au declarat ca nu stiu cine le-a virat sutele de mii de euro in conturile lor din Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.