Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, a pierdut, duminica, primul meci din faza grupelor principale ale Ligii Campioanilor, in fata gruparii muntenegrene Buducnost, scor 22-23 (13-12), in deplasare.

Golurile Oltchimului au fost marcate de Lecusanu (5), Elisei (4), Manea (4), Meirosu (3), Luca (3), Maier, Sucz, Pidpalova. Principala marcatoare a muntenegrencelor a fost Bulatovic, autoare a 10 goluri.

Oltchim a inceput meciul ezitant, iar muntenegrencele au deschis scorul si au condus jocul, speculand greselile romancelor din aparare. Fara sa forteze, Oltchim s-a mentinut in coasta adversarei si a reusit sa egaleze in minutul 23, cand scorul a devenit 11-11. Romancele au preluat conducerea , Elisei a marit diferenta, iar Oltchim a incheiat repriza in avantaj, conducand la pauza cu 13-12. Gazdele marcheaza primele si in repriza secunda, insa Oltchim s-a aflat la conducerea jocului, beneficiind si de interventiile Luminitei Hutupan, revenita in poarta valcencelor. Cu 10 minute inainte de final, Buducnost a preluat conducerea jocului si campioana Romaniei nu a mai putut reveni.

Portarita Mihaela Smedescu a debutat in acest meci in Liga Campionilor, in timp ce ucraineanca Anastasia Pidpalova a debutat pentru echipa valceana.

In primul meci al grupei, care s-a disputat sambata, Gyor a invins-o pe Krim Ljubliana cu scorul de 35-31.
Primele doua clasate din cele doua grupe obtin calificarea in semifinalele Ligii Campionilor.

Urmatorul meci al Oltchimului este programat la 15 februarie, pe teren propriu, impotriva lui Krim Ljubliana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.