Internationalul roman Valentin Ghionea a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca Marian Cozma se afla "intr-o carciuma din Ungaria" cand a fost atacat de un grup de persoane de etnie rroma, iar atunci cand a fost lovit, el nici macar nu a ripostat, din dorinta de a evita orice scandal.
"Atacatorii asta au vrut sa faca, au venit gata de scandal, vroiau sa omoare pe cineva. Marian si niste colegi au fost intr-un club, iar dupa aia au plecat intr-o carciuma, pentru ca unul dintre ei vroia sa dea de baut pentru ca i-a nascut sotia. Cand au ajuns acolo, in bar era un grup de tigani, care tot timpul s-au uitat urat la ei. Marian a iesit in evidenta prin inaltime si cred ca si de aceea s-a intamplat tot. Acei oameni l-au asteptat la toaleta si i-au dat un pumn in spate. El nu a vrut sa riposteze si atunci l-au mai lovit o data in fata si i-au spus sa iasa afara. In timp ce mergeau l-au prins pe o scara ingusta si acolo s-a intamplat tot. L-au scos dupa aia afara si l-au mai lovit cu picioarele de cateva ori", a declarat Valentin Ghionea, care a adaugat ca medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe Cozma, cu toate ca prietenii lui au incercat sa il mentina in viata in salvare prin metode de resuscitare.

Ghionea, care evolueaza in Ungaria la clubul Pick Szeged, a dezvaluit ca, din informatiile sale, toata scena din fata barului a fost filmata, pentru ca in acea zona sunt montate cateva camere de luat vederi, iar politia da asigurari ca agresorii vor prinsi in maxim doua zile. Handbalistul a mai spus ca este la politie unde incearca sa afle mai multe amanunte si, din cate se pare, Cozma a fost atacat de 4 sau 5 persoane care erau inarmate cu cutite, dar si cu un pistol.

Valentin Ghionea a afirmat ca Marian Cozma era un om care incerca mereu sa isi ajute prietenii, insa de cand a fost injunghiat acum trei ani nu se mai implica in scandaluri, pentru ca "si-a dat seama ca era handbalist de performanta si trebuia sa fie responsabil".

Si fostul coleg al lui Marian Cozma de la lotul national, George Buricea, a spus ca este socat de tragedia care a lovit handbalul romanesc si nu intelege cum s-a putut intampla asa ceva. "Eram prieteni buni, nici nu stiu ce sa mai spun acum. M-a sunat cineva de dimineata si mi-a spus. Stiu ca s-a zbatut doua ore in bratele lui Ilyes, dar nu au mai avut ce sa ii faca. E o mare pierdere", a spus Buricea, pentru NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.