Fostul international roman Vasile Stanga a declarat, duminica, pentru NewsIn, ca vestea decesului lui Marian Cozma este o adevarata nenorocire si o mare pierdere pentru handbalul romanesc, avand in vedere potentialul pivotului roman.
"E o norocire mare pentru handbal. Nu l-am avut elev, dar era unul dintre cei mai mari pivoti ai lumii. Discotecile si chefurile nu sunt pentru sportivi. Nu stiu ce s-a intamplat, dar e o mare nenorocire. Baiatul acesta avea un mare potential, era un handbalist de viitor. Sunt socat, nu-mi vine sa cred. Acest tragic eveniment este inca o dovada ca locul sportivilor este pe teren, nu prin discoteci. Cand am auzit vestea de dimineata parca mi-a dat cineva cu ceva in cap. Am tot sperat sa fie o gluma proasta, dar nu a fost deloc asa", a afirmat Stanga.

Fostul campion mondial Stefan Birtalan a povestit cum a primit vestea: "M-a sunat cineva, un prieten, si mi-a spus, plangea la telefon. Nu imi vine sa cred ca a murit. Era un baiat bun, un jucator talentat, avea tot viitorul in fata. Este o mare pierdere pentru handbalul romanesc".

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sambata noaptea, dupa ce a fost injunghiat mortal in zona inimii. Handbalistul roman se afla intr-un club din Ungaria, unde sarbatorea alaturi de coechipierii sai nasterea copilului unuia dintre acestia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rroma, in urma caruia Cozma a fost injunghiat in zona inimii, iar alti doi colegi au fost grav raniti. Marian Cozma a murit in drum spre spital, in timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost injunghiat in zona rinichilor. Cei doi sunt internati in spital la terapie intensiva.

Acesta nu este primul incident de acest fel in care a fost implicat Cozma. In urma cu trei ani, cand juca la Dinamo, handbalistul a fost injunghiat in spate aproape de coloana vertebrala. Atunci, el a revenit pe teren dupa cateva luni de recuperare, medicii spunand ca revenirea sa este miraculoasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.