Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, a explicat, vineri, ca arbitrul Alexandru Tudor a picat testele fizice de la Malaga din cauza "starii emotionale deosebite" si anunta ca acesta va da un nou examen luna viitoare, in Franta

Presedintele CCA a explicat pe site-ul oficial al FRF, ca Alexandru Tudor a participat zilele trecute la seminarul arbitrilor europeni purtatori ai ecusonului FIFA, organizat de UEFA, in orasul spaniol Malaga, si a fost supus, printre altele, unui test fizic, pe a carui durata a purtat un aparat special, menit sa ii monitorizeze parametrii sistemului cardiovascular, informeaza NewsIn.

"Parametrii aparuti in cazul lui Alexandru Tudor au fost cei care l-au fortat sa intrerupa testul, fapt care poate fi pus pe seama starii emotionale deosebite, pe care a avut-o inainte de a pleca la acest curs. Este singura explicatie pe care pot s-o am, atata timp cat, in ultimii zece ani, arbitrul nostru nu a dat niciun semn ca ar avea fie si cea mai mica problema, testele fizice fiind trecute de el cu mare usurinta",a declarat Gheorghe Constantin.

Presedintele CCA a mai explicat ca, de doua ori pe an, toti arbitrii romani sunt obligati sa prezinte adeverinte medicale, eliberate de centrele de medicina sportiva autorizate, conform carora sunt apti pentru efort fizic si pentru activitatea de arbitraj si de fiecare data, Tudor s-a aflat la cel mai bun nivel.

Arbitrul Alexandru Tudor a fost reprogramat pentru repetarea testelor pe data de 4 martie, la Nisa, unde va fi supervizat de Marc Batta si Hugh Dallas, membri ai Comisiei de Arbitri a UEFA.

Tudor a revenit vineri dupa-amiaza in tara si urmeaza sa ofere amanunte despre ce s-a intamplat exact la testele sustinute la Malaga.

In urma faptului ca nu a trecut aceste teste fizice, Tudor nu va mai arbitra meciul dintre AC Milan si Werder Bremen din Cupa UEFA, care se va disputa pe 26 februarie. Arbitrul roman fusese delegat de UEFA la meciul retur dintre AC Milan si Werder Bremen, din 16-imile Cupei UEFA, impreuna cu asistentii Cristian Nica si Aurel Onita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.