Omul de afaceri iordanian s-a intalnit cu George Copos, cu care a demarat o noua runda de negocieri pentru vanzarea-cumpararea clubului, dar Taher nu vrea sa preia datoriile

Telenovela cu George Copos si Fathi Taher la masa negocierilor pentru vanzarea, respectiv cumpararea Rapidului, a ajuns intr-o noua etapa. Omul de afaceri iordanian anunta ca este in continuare dispus sa preia gruparea alb-visinie, in conditii diferite fata de cele de anul trecut, Copos spera ca de data aceasta chiar sa scape de "jucaria" pe care nu o mai doreste, insa datele problemei sunt cam aceleasi ca si anul trecut, cand cei doi au batut palma, pentru ca, ulterior, afacerea sa cada.

Surse din anturajul lui Copos sustin ca principala problema in negocieri o reprezinta milioanele de euro pe care actualul patron le-a investit in club, de-a lungul anilor, sub forma de imprumut. Astfel, Copos cere 10-12 milioane pe Rapid, pentru care ofera un club dator vandut, fara baza de pregatire, Pro Rapid aflandu-se sub sechestru din cauza unor litigii, fara stadion, aflat in proprietatea Ministerului Trans­porturilor.

Cea mai mare problema pentru un cumparator o reprezinta insa datoriile. In afara de cele curente, 3 milioane de euro catre bugetul de stat, reprezentand taxe neplatite in ultimele luni, in contabilitatea Rapidului mai figureaza sume im­presionante, in jur de 10 milioane de euro, datorii catre insusi George Copos, cel care a finantat echipa sub forma unor imprumuturi, 10 milioane datorie catre Fathi Taher, cu scadenta in 15 martie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.