Cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor implineste joi 44 de ani.

Au trecut aproape noua ani de cand cel mai mare fotbalist roman al tuturor timpurilor a abandonat cariera de jucator, dar cei 17 ani petrecuti la nationala se confunda cu cea mai de succes perioada a reprezentativei Romaniei.

Pustiul din Constanta, uns ulterior “rege”, ramane subiectul celor mai pozitive polemici de suprematie, unde-l are rival pe “printul” Dobrin, dar indiferent de simpatii si verdictul subiectiv ramane o emblema gratie careia fotbalul nostru a ajuns sa fie cunoscut pe toate continentele. Joi, 5 februarie, el implineste 44 de ani.

Are in spate un sfert de veac de cariera fotbalistica, prezentandu-se la portile clubului Farul in aprilie 1975, dupa ce ani buni, in curtea casei parintesti din Sacele, a jucat fotbal cu o vezica de porc, apoi cu o minge din par de cal si abia la varsta de sase ani a primit in dar o minge din cauciuc.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.