Antrenorul Nicolae Forminte a stricat petrecerea de la Gala Sportului Romanesc.

Atitudinea sa face rau in primul rand lotului de fete pe care il antreneaza.
Nadia Comaneci a recunoscut ca nu aveam sanse de aur la Olimpiada din cauza exercitiilor slab cotate.

Forminte a "pensionat-o" fara voia ei pe Sandra Izbasa!

Panta pe care o urmeaza gimnastica feminina romaneasca este descendenta, fapt demonstrat la Jocurile Olimpice de la Beijing de rezultatele mult mai slabe decat la precedenta editie. La Atena 2004 romancele au cucerit nu mai putin de sase medalii, dintre care patru de aur, in timp ce in 2008 au obtinut doar doua – una de aur (Sandra Izbasa, la sol) si una de bronz (cu echipa). Din pacate, sansele de redresare sunt tot mai mici cu un coordonator al lotului reprezentativ cum este Nicolae Forminte.

Tehnicianul a dovedit inca o data, la Gala Sportului Romanesc, ca din cauza unui orgoliu nejustificat de performante este putin probabil sa readuca aceasta disciplina acolo unde ii este locul, pe primele trepte ale podiumurilor in competitiile de anvergura.

O atitudine iresponsabila fata de Izbasa

Atitudinea sa de la sarbatoarea sportului romanesc, desfasurata la Izvorani, a fost incalificabila. Suparat ca eleva sa Sandra Izbasa nu a primit "Premiul National pentru Sport", trofeu acordat Constantinei Dita Tomescu, campioana olimpica la maraton de la Beijing, Forminte s-a gandit sa protesteze si nu a dorit sa urce pe scena sa-si ridice propriul premiu. Impardonabila a fost si plecarea sa val-vartej, imediat dupa festivitate, impreuna cu gimnastele, privandu-si elevele de bucuria de a participa la dineul oferit si in cinstea lor. Un gest nu numai lipsit de orice urma de fairplay pentru ceilalti participanti la festivitate, dar si nociv pentru gimnastele carora le-a indus sentimentul ca au fost nedreptatite, desi nimeni nu le-a contestat sau diminuat performanta de la Jocurile Olimpice de la Beijing.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.