Echipa nationala de tineret a Romaniei a fost dispusa in Grupa 1 a preliminariilor CE de tineret, editia 2009-2011, alaturi de Rusia, Republica Moldova, Letonia, Insulele Feroe si Andorra, conform tragerii la sorti care a avut loc, miercuri, la Aarhus (Danemarca), informeaza NewsIN

Competitia preliminara include 10 grupe (doua cu cate sase nationale si opt cu cate cinci reprezentative), castigatoarele acestora si cele mai bune patru echipe care se vor clasa pe locul 2 urmand sa dispute meciuri de baraj, tur-retur. Cele sapte castigatoare se vor califica la turneul final (iunie 2011), alaturi de reprezentativa tarii gazda, Danemarca, calificata direct.

Antrenorul nationalei de tineret a Romaniei, Emil Sandoi, aflat la Aarhus impreuna cu directorul departamentului Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, a declarat: "Multa lume ar spune ca este o grupa usoara, dar nu este nici pe departe asa. E adevarat, nu am picat cu mari forte, precum Italia, Franta, Anglia sau Germania. Dar, pe de alta parte, Rusia nu e si ea o forta? Rusia ramane Rusia la orice nivel. Uitati-va numai la EURO 2008. (...) Sa nu uitam ca ne aflam intr-o grupa de sase echipe, ceea ce inseamna multe meciuri, multe intalniri duble, cu mai toate datele oficiale ocupate, ceea ce iarasi nu este un aspect de omis".

Programul grupei urmeaza sa fie stabilit in sedinta care a inceput imediat dupa terminarea tragerii la sorti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.