Meciul pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea dintre campionul Adrian Diaconu si challengerul Silvio Branco va avea loc pe 10 aprilie la Roma, a anuntat, miercuri, promotorul Salvatore Cherchi, citat de NewsIn

Initial, Salvatore Cherchi anuntase ca meciul va avea loc pe 28 martie, in Italia, dar aceasta data a fost schimbata fara a se preciza un motiv.

In luna mai a anului 2007, Diaconu l-a invins prin KO tehnic pe americanul Rico Hoye si a devenit challenger pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea. Pe 29 septembrie, Diaconu trebuia sa-l intalneasca pe Chad Dawson intr-un meci pentru titlu, dar din cauza unei accidentari la mana dreapta, in locul romanului s-a luptat columbianul Epifanio Mendoza.

Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucuresti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, dupa ce l-a invins la puncte pe americanul Chris Henry. Intr-un alt meci, pugilistul american Chad Dawson s-a impus la puncte in fata lui Glen Johnson (116-112), la 13 aprilie, si si-a pastrat titlul mondial WBC la categoria semigrea, pe care urma sa si-l apere in fata romanului Adrian Diaconu. Dawson a refuzat sa boxeze cu romanul si astfel Diaconu a devenit campion mondial WBC.

Meciul campionului mondial Adrian Diaconu, in care acesta trebuia sa isi puna titlul in joc in fata lui Silvio Branco, trebuia sa se dispute la 15 noiembrie, dar a fost amanat, dupa ce romanul s-a accidentat la mana in timpul unui antrenament.

Italianul Silvio Branco are 41 de ani si a castigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, 9 esecuri (3 prin KO) si doua remize.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.