Campionul mondial al categoriei supermijlocii, versiunea IBF, Lucian Bute, este tot mai des atacat de potentialii sai adversari.

Reactia lor vine dupa ce mexicanul Librado Andrade a contestat vehement victoria romanului in meciul din luna octombrie a anului trecut.

Columbianul Fulgencio Zuinga, impotriva caruia Bute va boxa pe data de 13 martie, recunoaste ca se teme foarte tare de un arbitraj “local”, care ar putea inclina balanta in favoarea detinatorului centurii cu diamante. Nici presa canadiana nu a fost foarte amabila cu romanul, dupa meciul cu cantec de anul trecut.

Lucian Bute primeste tot mai multe lovituri sub centura, fiind acuzat, mai mult sau mai putin voalat, ca a castigat ultimul meci gratie arbitrilor si ca este imposibil de invins printr-o decizie la puncte in Canada. Totul a pornit de la meciul cu Librado Andrade din octombrie anul trecut, cand romanul a fost pus la podea si numarat in ultimele secunde ale meciului.

Bute a dorit sa apara cat mai repede in ring pentru a-si reface imaginea, acceptand chiar sa boxeze in Danemarca cu Mads Larsen, dar totul a cazut din cauza pretentiilor financiare exagerate ale acestuia. Viitorul adversar al romanului, Fulgencio Zuniga, a declarat ca se teme de arbitraj in meciul de la Montreal, locul unde se antreneaza Bute.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.