Dictatorul a fost asa de suparat dupa infrangerea suferita de reprezentativa de fotbal a Romaniei in fata Danemarcei (scor 0-3) incat a ordonat ca echipele care au dat jucatori la "nationala" sa fie desfiintate, conform ziare.com.

Sursa citata a publicat si un fragment din stenograma sedintei Comitetului Politic Executiv al CC al PCR din data de 12 octombrie 1989 ce face referiri la meciul de fotbal dintre Danemarca si Romania, desfasurat in data de 11 octombrie in cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din Italia (1990).

Iata fragmentul:

Nicolae Ceausescu: Ati vazut, aseara, ce s-a intamplat la meciul de fotbal?! Mi se pare ca se ocupa un membru al guvernului de sport.
Constantin Dascalescu: Pur si simplu lipsa de organizare
Elena Ceausescu: Dar nici nu este nevoie sa se ocupe un membru al guvernului. Au jucat foarte prost.
Nicolae Ceausescu: Are si guvernul o raspundere. Guvernul raspunde si de sport, si de cultura. Asa e legea! Trebuia sa mergem sa mancam bataie cu 3-0?!
Elena Ceausescu: In orice caz, ne-au facut de ras!
Nicolae Ceausescu: I-am spus si lui Bobu ca daca aici nu castiga cele doua puncte, pur si simplu desfiintam cluburile care au dat jucatorii in echipa nationala. Sa le comunicati si celor de la Interne, le-am spus si eu la telefon. Armata este si ea aici? Au avut si ei jucatori.
Silviu Curticeanu: Tovarasul Milea nu este prezent la sedinta, fiind la Buzau, la alegeri.
Nicolae Ceausescu: O sa auda. Repet, desfiintam toate cluburile care au dat jucatori, daca aici nu castiga.
In cele din urma, dictatorul avea sa fie omorat pe 25 decembrie 1989.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.