Cluburile de fotbal care au datorii la stat pot ramne fara jucatori.

In conditiile in care gruparile au conturile goale, Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu ar putea recupera banii decat blocand conturile in care intra banii din transferuri sau, eventual, scotand la vanzare fotbalistii echipelor cu probleme. Problema este ca nici un transfer nu se poate face fara acordul sportivilor, indiferent ca este legat contractual sau nu de patronul echipei unde evolueaza.

Primavara lui 2009 va fi una grea pentru cluburile de fotbal din Romania. Este perioada in care se vor acorda licentele, multe dintre echipe riscand sa fie retrogradate in esaloanele inferioare. Situatia este foarte grea si pentru gruparile din Liga I. “Zece echipe nu isi vor primi licenta. Printre ele ar putea sa fie si Steaua”, a anuntat Gigi Becali la inceputul anului.

Acest scenariu de cosmar poate deveni realitate, in conditiile in care Rapid, Politehnica Iasi si FC Timisoara sunt numai trei dintre echipele care au datorii. Giulestenii sunt campionii restantelor. Unele surse din interiorul clubului de langa Podul Grant spun ca exista un pasiv de 13 milioane de euro (dintre care opt numai catre Fathi Taher si doua catre stat), in timp ce toate celelalte cluburi au datorii de cateva sute de mii de euro.

Banatenii au restante catre jucatori si alte cluburi, iar iesenii mai au de dat bani la bugetul de stat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.