Internationalul roman Adrian Mutu a marcat ieri golul cu numarul 101 in fotbalul italian, in urma celor doua reusite din meciul cu Bologna, scor 3-1, in etapa a 22-a din Serie A, informeaza Gazzetta dello Sport

Decarul echipei nationale a inscris in minutele 6 si 16 si a asigurat, alaturi de Gilardino (90+3), succesul gruparii viola, care a acumulat 38 de puncte si a urcat pe locul 5 in campionat. In urma acestor doua reusite, atacantul tricolor si-a trecut in cont cel de-al 8-lea gol in actualul sezon din Serie A si, totodata, a ajuns la cota 101 reusite pentru echipele italiene in toate competitiile, dintre 82 numai in Serie A, relateaza NewsIn.

Adrian Mutu, in varsta de 30 de ani, a ajuns in Serie A in 1999, an in care Inter a platit lui Dinamo 1.2 milioane de euro. Bilantul internationaluli roman la echipa nerazzurra a fost de 10 meciuri in Serie A in care nu a marcat deloc. Totusi, fostul jucator al lui Dinamo a reusit sa inscrie doua goluri in patru partide pe care le-a bifat in Cupa Italiei.

In 2000, a urmat transferul la Hellas Verona, formatie la care Mutu s-a facut remarcat in Serie A. La gruparea galben-albastra, atacanul roman a punctat de 16 ori in 62 de meciuri. La finalul stagiunii 2002-2003, Verona a retrogradat in Serie B, iar Mutu a fost cumparat de Parma pentru aproximativ 10 milioane de euro.

La echipa pregatita la acea vreme de Cesare Prandelli, decarul echipei nationale a facut un sezon remarcabil marcand 18 goluri in 31 de meciuri in Serie A, performanta care l-a determinat pe patronul lui Chelsea, Roman Abramovic, sa achite in schimbul sau aproape 16 milioane de euro.

Dupa experienta de la Chelsea, la data de 12 ianuarie 2005, pe cand era inca suspendat, Adrian Mutu a semnat cu Juventus Torino un contract valabil pe cinci ani. Fotbalistul tricolor a debutat pentru gruparea torineza in meciul cu Cagliari, din ultima etapa a stagiunii respective, in care Juventus a devenit campioana.

Pentru Mutu a urmat un sezon in care a alternat evolutiile bune cu altele mai putin reusite, bilantul sau in acea stagiune fiind de 7 goluri in 32 de meciuri. La finalul sezonului 2005-2006, Juventus a cucerit al doilea titlul consecutiv in Serie A, dar a fost retrogradata in urma scandalului Calciopoli. In consecinta, mai multi jucatori de valoare printre care si Mutu au plecat de la "Batrana Doamna".

La 8 iulie 2006, conducerea Fiorentinei a anuntat ca l-a achizitionat pe atacantul roman Adrian Mutu, pentru suma de 8 milioane de euro. In primul sau an la gruparea viola, pregatita de fostul sau antrenor de la Parma, Cesare Prandelli, decarul echipei nationale a punctat de 16 ori in Serie A. Sezonul urmator a fost insa si mai bun pentru Mutu, care a inscris 17 goluri in Serie A, avand un rol foarte important la calificarea Fiorentinei in grupele Ligii Campionilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.