Echipa nationala de handbal masculin a Frantei a castigat, ieri, al treilea titlu mondial dupa ce s-a impus in finala competitiei din Croatia in fata reprezentativei tarii gazda, scor 24-19 (11-12), informeaza site-ul oficial al competitiei.

Franta mai are trecute in palmares doua titluri mondiale, in 1995 in Islanda si in 2001, cand a gazduit competitia, dar si un titlu european in 2006, in Elvetia, si unul olimpic in 2008 la Beijing, in China, informeaza NewsIn.

Croatia ramane in palmares cu un singur titlu mondial, cucerit in 2003 in Portugalia. In palmaresul echipei mai sunt doua titluri olimpice, la Atlanta si la Atena.

La Campionatul Mondial de Handbal din Croatia a participat si nationala Romaniei dupa o pauza de 14 ani, tricolorii reusind in cele din urma o clasare pe locul 15, dupa ce au invins Rusia, scor 42-38, intr-un meci de clasament. Obiectivul initial al romanilor era clasarea in primele 12 echipe al lumii, dar acesta a fost ratat dupa pierderea partidei cu Slovacia din faza grupelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.