Constantina Dita a avut castig de cauza in fata celorlalte campioane olimpice de la Beijing, adjudecandu-si "Premiul national pentru sport" pe 2008

Gala sportului romanesc organizata sambata la Izvorani de catre MTS si COSR i-a dat prilejul proaspatului ministru Monica Iacob Ritzi sa fie in premiera gazda a elitei performantei neaose. Vadit emotionata de festivitatea celebrarii "celor care ne-au umplut de respect la Beijing", Iacob Ridzi a inmanat, alaturi de presedintele COSR, Octavian Morariu, onorantul premiu.

Pentru intaia data in istoria sportului tricolor, ministrul TS a emis in acest sens ordinul 34/29.01.2009, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Cum anul trecut a avut o sem­nificatie speciala in viata spor­tului nostru, Romania clasandu-se pe un onorant loc 17 in ierarhia stabilita la JO de la Beijing, festivitatea desfasurata in Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani a fost vizionata de personalitati marcante autohtone, chit ca a fost vorba despre sportivi, antrenori, conducatori fosti si actuali ai domeniului.

O prezenta inedita la ceremonia organizata cu staif a fost Elena Basescu, fata presedintelui urmand sa ocupe un post de subsecretar de stat la MTS. De altfel, pentru a i se lamuri detaliile eve­nimentului, ea a luat loc langa consilierul tatalui in materie, celebra antrenoare de gimnastica, Mariana Bitang. Flancata in cealalta parte de fostul presedinte al defunctei ANS, Octavian Bellu, cel mai titrat tehnician al lumii din "covorul magic". Alaturi de membrii Comitetului Executiv al COSR, de secretarul general al acestui organism, Ioan Dobrescu, au fost invitati toti conducatorii federatiilor nationale, ai DJS-urilor cu rezultate notabile, dar si ai cluburilor sportive cu faima.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.