Rafa Nadal va juca prima sa finala de la Australian Open, in urma unei semifinale istorice impotriva compatriotului sau, Fernando Verdasco. Nadal l-a invins pe Verdasco in cinci seturi, scor 6-7, 6-4, 7-6, 6-7, 6-4, la capatul celui mai lung meci din istoria competitiei, jucat pe parcursul a 5 ore si 14 minute

Nadal, care nu cedase niciun set in drumul spre semifinala, a pierdut doua in fata lui Verdasco pe care l-a invins pana la urma intr-un meci care a devenit cel mai lung din istoria competitiei, surclasand maratonul din 1991 dintre Boris Becker si Omar Camporese, care a durat 5 ore si 11 minute.

In finala de duminica , spaniolul il va intalni pe elvetianul Roger Federer, jucator care detine deja trei titluri la acest turneu. Este a 19-a oara cand cei mai buni doi tenismeni ai lumii se intalnesc, incepand cu 2005, Nadal fiind castigatorul a 12 dintre cele 18 intalniri anterioare. Insa ce este mai important, este prima data cand se intalnesc dupa memorabilia finala a Wimbledonului de anul trecut, o epopee in cinci seturi care a durat aproape cinci ore si pe care ibericul a castigat-o pana la urma intre-un set final care a ajuns pana la 9-7. Este de asemenea si a saptea finala de Mare Slem, pe acre cei doi o disputa, Nadal fiind castigatorul a patru dintre ele, informeaza siteul oficial al competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.