Jucatoarea de tenis Ana Bogdan a fost eliminata de rusoaica Ksenia Pervak, scor 6-1, 6-3, ratand astfel calificarea in finala de juniori de la Australian Open

In ciuda eliminarii, Ana este sustinuta din plin de fani, care i-au lasat mesaje de incurajare pe siteul official al competitiei.

Imi pare rau pentru infrangerea din semifinale dar una peste alta te felicit si pe tine si pe elena pentru turneul foarte bun facut. las' iti iei tu revansa la roland garros si dupa aia cand o sa intri la seniori am incredere ca o sa rupi totul,” o sustine Alex din Romania. Junioara noastra este incurajata si de fanii de peste hotare, care o felicita si ii ureaza tot ce este mai bine. “Hola Ana, nous sommes tr?s content avec Angélique de ton parcours nous te souhaitons le meilleur. Bravo tu es la meilleure,” ii transmit din Mexic, Patrick si Angelique B.

De altfel , fanii au toate motivele sa o felicite, la numai 16 ani si doua luni, Ana Bogdan este mezina topului 10 la juniori, iar in 2008 a fost invinsa o singura data, reusind in rest nu mai putin de 15 victorii, printre acestea avand si doua turnee castigate.

Ana, a doua favorita a turneului, a fost invinsa de Pervak, cap de serie nr. 3, dupa 74 de minute. Jucatoarea noastra este cu un an si sase luni mai tanara decat Pervak, rusoaica fiind mult mai bine clasata in circuitul profesionist al senioarelor (WTA), locul 154, fata de 791 Ana Bogdan. In finala, Pervak o va intalni pe britanica Laura Robson (N. 5).

Ana Bogdan este singura jucatoare profesionista din Sinaia, orasul sau natal. Intr-un interviu acordat celor de la Sport365, jucatoarea marturiseste ca a ajuns la tenis printr-o intamplare, primul sport practicat fiind schiul. Cu ambii parinti fosti schiori, Ana a inceput sa schieze inca de la doi ani, dorinta parintilor era ca fiica lor sa faca schi de performanta. A luat contact cu tenisul intr-o iarna cand in Sinaia nu a avut zapada, fara conditii pentru antrenamente, tatal sau s-a gandit sa o indrume catre alt sport, si asa incetul cu incetul s-a indragostit de tenis.

Tatal sau este de asemenea si antrenorul jucatoarei, dirijandu-i antrenamentele, insa partener fidel de patru ani de zile, ii este tunul de mingii. A pus racheta in mana la varsta de cinci , insa tenis de performanta joaca de la 8 ani, lovitura sa preferata fiind reverul.

Spera sa ajunga in top 10 si la seniori iar la juniori, bineinteles sa fie prima, si nimic nu pare sa ii stea in cale.. “daca faci totul cu seriozitate si cu incredere, nimic nu iti mai sta in cale,” declara junioara citata de Sport365.

Ana reprezinta cea mai buna performanta romaneasca a turneului de Mare Slem de la Melbourne, Elena Bogdan a abandonand, ieri, in sferturile turneului de juniori, iar echipa formata din cele doua romance a fost infranta si la dublu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.