Cei trei piloti romani care au luat parte la editia din acest an a Raliului Dakar, organizat in Argentina si Chile, nu au o parere buna despre cei care participa la cursele ilegale de masini si motociclete.

"Sunt doar niste teribilisti care o fac doar pentru show si a posta imaginile pe youtube”, ne-a declarat Mani Gyenes, aflat inca in suferinta dupa accidentarea la umar suferita in a doua etapa a concursului sud-american. De aceeasi parere a fost si Romeo Duicu, singurul pilot roman care a terminat editia din 2009 a Raliului Dakar: "

Le recomand teribilistilor sa isi arate valoarea, daca o au, numai in curse organizate, adica acelea in care nu le este pusa in pericol securitatea”. Liniuta: Cursa de masini in linie dreapta, pe o distanta intre 400 si 800 de metri, de obicei ilegala si premeditata, dar si spontana, cum este cea de la semafor.

Trei motociclisti romani s-au inscris printre participantii la Raliul Dakar, cel mai dificil rally-raid din lume. Romeo Duicu a terminat cei aproape 10.000 de kilometri pe pozitia a 62-a, in timp ce Emanuel Gyenes si Marcel Butuza au fost nevoiti sa abandoneze inca din primele zile din cauza accidentarilor.

Experienta acumulata la numeroasele concursuri si lunile intregi de antrenamente, efectuate in conditii foarte grele, asemanatoare celor intalnite in Argentina si Chile, nu au fost de ajuns pentru Gyenes si Butuza sa evite abandonul competitiei sud-americane.

Varianta lansata pe unele site-uri de specialitate, conform carora teribilistii care participa periodic la cursele ilegale de masini si motociclete ar fi obtinut un rezultat mai bun la un asemenea raliu, nu a fost privita cu ochi buni de catre profesionisti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.