Reprezentantii Federatiei Germane de Fotbal (DFB) au anuntat joi ca se asteapta ca orasul Munchen si zonele apropiate sa castige pana la 100 de milioane de euro in urma organizarii in oras a finalei Ligii Campionilor din 2012, informeaza Reuters.

Ultimul act al Ligii Campionilor din sezonul 2011-2012 va avea loc in Munchen, pe Allianz Arena, iar veniturile pot ajunge pana la 100 de milioane de euro in saptamana dinaintea finalei, potrivit unor estimari ale UEFA.
Autoritatile britanice s-au declarat multumite de faptul ca finala din 2011 a Ligii Campionilor va avea loc pe stadionul londonez Wembley. Anglia a vrut sa organizeze initial editia din 2010, dar a pierdut din cauza faptului ca guvernul britanic nu a reusit sa dea asigurari ca fotbalistii nu vor fi taxasi pentru primele de joc, dar aceasta problema s-a rezolvat intre timp.

"Este o veste fantastica pentru Londra, iar Wembley arata ca este unul dintre cele mai bune stadioane din lume", a spus presedintele Federatiei Engleze de Fotbal, David Triesman.

Directorul executiv al Federatiei Irlandeze de Fotbal (FAI), John Delaney, a afirmat ca organizarea finalei din 2011 a Ligii Europa in Dublin este una dintre cele mai mari realizari ale fotbalului irlandez.

Finala din 2012 a Ligii Europa va avea loc pe viitorul Stadion National din Bucuresti.

Ultima partida din actuala editiei a Ligii Campionilor va avea loc la Roma, pe Stadio Olimpico, iar in 2010, in Madrid, pe Santiago Bernabeu. Finala Cupei UEFA din acest an se va disputa la Istanbul, iar anul viitor in Hamburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.