Selectionerul Romanei, Victor Piturca, a declarat joi agentiei NewsIn ca organizarea finalei Ligii Europa de catre Bucuresti reprezinta recunoasterea traditiei si valorilor fotbalului autohton de catre UEFA.

"Am insemnat tot timpul ceva pe harta fotbalistica a Europei, avem echipa care a castigat Cupa Campionilor Europeni, echipa nationala a fost prezenta la turnee finale. Usor, usor, observam ca devenim puternici in Europa si din punct de vedere al infrastructurtii. Este o cinste pentru noi, dar prima data trebuie sa termine constructia, in orice caz, este ceva deosebit", a spus Victor Piturca.

Acesta a precizat si rolul pe care l-a avut Mircea Sandu: "Probabil ca a avut o importanta si faptul ca Mircea Sandu este membru in Comitetul Executiv al UEFA, fiecare amanunt conteaza. Sper ca tara nostra sa poata sa gazduiasca la un moment dat si finala Ligii Campionilor. Deocamdata, organizarea finalei Ligii Europa este un prim pas in acest sens". De asemenea, Piturca a opinat ca finalizarea noului stadion nu va insemna neaparat si faptul ca echipa nationala va evolua cu preponderenta numai acolo, chiar daca "aceasta arena va fi cea mai importanta din tara".

"Fotbalul a fost primul ambasador al tarii noastre, dar este atacat din toate partile si anumite institutii ale statului incearca sa-si faca publicitate pe seama acestui sport, din pacate la modul negativ, cand de fapt ar trebui sa se ocupe de alte probleme mai grave si mai importante, care se intampla in societatea noastra", a mai spus Piturca, trimiterea fiind evidenta la DNA.

Intrebat daca organizarea finalei Ligii Europa de catre Bucuresti reprezinta o lovitura de imagine pentru Mircea Sandu, Victor Piturca a raspuns: "Sa nu intelegem ca numai Mircea Sandu este cel care a contribuit la aceasta decizie a organizarii finalei. S-a mai schimbat organigrama federatiei, s-au intamplat multe lucruri pozitive la FRF. Nu trebuie sa acordam acest merit numai unei singure persoane. Este o lovitura de imagine a intregului staff care lucreaza la FRF. Ionut Lupescu este foarte important, face lobby pentru asta de mult timp, se cunoaste foarte, foarte bine cu multa lume si are un rol extrem de important".

In incheiere, Piturca a fost de parere ca vestea organizarii unei finale de cupa europeana de catre Bucuresti va contribui din plin la ridicarea moralului romanilor: "E o mandrie ca lucrez in fotbal si iata ca acest sport aduce satisfactii din punct de vedere al imaginii, al moralului. Este foarte important pentru o tara mica, si pentru greutatile prin care trec multi romani, pentru reabilitarea imaginii noastre in lume. Ar fi foarte bine ca in fiecare oras important din tara sa fie construite arene noi, in care oamnenii sa vina la meci fara sa-i ninga, fara sa-i ploua".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.