Fostul numar unu mondial, elvetianul Roger Federer a trecut, joi, in semifinalele turneului de la Melbourne, de americanul Andy Roddick, scor 6-2, 7-5, 7-5, urmand sa intalneasca in finala castigatorul semifinalei dintre Rafael Nadal si Fernando Verdasco

Daca 2008 a fost un an relativ dificil pentru Roger Federer, nici acum nu pare sa aiba o viata mai usoara la Australian Open 2009, primul turneu de Mare Slem al anului.

Anul trecut pe vremea asta, inca se recupera dupa anumite afectiuni fizice. Abia scapat de eliminare, intr-un al treilea tur foarte lung in care a reusit cu greu sa il invinga pe sarbul Janko Tipsarevic, a fost invins in semifinale de un alt sarb, de data aceasta mult mai faimos, si anume Novak Djokovic, care a castigat pana la urma si titlul.

Astfel 2008 a inceput traumatizant pentrul fostul nr.1 al tenisului, insa greul abia acum avea sa vina. Pentru ca adevaratul soc a venit de la Rolland Garros-ul pe care la pierdut in fata lui Nadal, si mai ales o data cu pierderea Wimbledonului si a varfului clasamentului, pe care le-a cedat aceluiasi jucator, Rafael Nadal.

Anul acesta, elvetianul, castigator al titlului australian in 2004, 2006 and 2007, actual pe locul 2 in clasamentul ATP, va disputa cea de-a patra finala la Australian Open. Adversarul sau din ultimul act va fi invingatorul semifinalei iberice dintre Nadal si Verdasco.

Campionul de anul trecut al competitiei de la Antipozi, sarbul Novak Djokovic, s-a retras din turneu in cadrul sferturilor de finala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.