Dupa ce a gazduit finala Ligii Campionilor pe 25 mai, orasul Istanbul se pregateste pentru al doilea mare eveniment sportiv al anului organizat pe malul Bosforului. Prima editie a Grand Prix-ului Turciei, care va avea loc pe 21 august, va atrage, conform previziunilor organizatorilor, aproximativ 40.000 de iubitori ai Formulei 1 din afara granitelor. "Acest eveniment va aduce un beneficiu imens orasului nostru. Majoritatea acestor oameni nu vor veni doar pentru a vedea cursa, ci si cu gandul unei vacante in Istanbul", a declarat Murat Yalcintas, presedintele Camerei de Comert a orasului.

Prezent la Marele Premiu al Europei, care s-a desfasurat duminica trecuta la Nurburgring, Yalcintas s-a intalnit cu Bernie Ecclestone pentru a-l invita in Istanbul sa vada stadiul lucrarilor la circuit. Turcia a investit aproximativ 100 milioane de dolari pentru construirea acestuia, dar specialistii afirma ca banii vor fi recuperati foarte repede. "Doar faptul ca peste doua miliarde de oameni din intreaga lume vor urmari cursa la televizor va face o mare publicitate tarii noastre", a declarat Yalcintas.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.