Jucatorul numarul 1 al lumii, Rafael Nadal a marsat in semifinale la Australian Open 2009, dupa ce l-a eliminat miercuri pe Gilles Simon in trei seturi, 6-2 7-5 7-5

Victoria lui Nadal ne trimite direct intr-o semifinala istorica, fiind pentru prima data cand la Australian Open se disputa o semifinala intre spanioli, dupa ce compatriotul lui Nadal, Fernando Verdasco, l-a invins pe francezul Wilfried Tsonga in patru seturi.

Ultima data cand Nadal si Gilles Simon s-au intalnit, a fost anul trecut la Madrid pentru ATP Masters Series, cand Simon a demonstrat cat de capabil este, invingandu-l pe Nadal in trei seturi.

Nadal isi respecta oponentul, admitand ca stie cum sa-l joace.. “Astazi a fost greu, jucand impotriva lui Simon este intotdeauna dificil. Nu pot sa joc exact in ritmul meu, pentru ca asta ar insemna sa incerc sa schimb directia cu forehandul, ceea ce pentru el este bine. Cred ca se simte foarte confortabil doi metri in spatele liniei, alergand tot timpul”, se arata pe site-ul oficial al turneului.

Cat despre Fernando Verdasco, cei doi spanioli s-au intalnit in sase meciuri oficiale, toate fiind castigate de liderul mondial, Rafael Nadal.

In cealalta semifinala se vor intalni Roger Federer si Andy Roddick.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.