Norvegia este pe primul loc in clasamentul intermediar realizat de UEFA pe baza coeficientilor fair play acordati pentru meciurile din cupele europene si ale echipelor nationale, in timp ce Romania este clasata pe locul 37, potrivit site-ului oficial al forului european de fotbal.

Clasamentul "Respect Fair Play" ia in calcul partidele jucate de la 1 mai 2008 pana la 31 decembrie 2008, iar primele echipe clasate vor primi dreptul de a mai inscrie o formatie in primul tur preliminar in viitoarea Liga Europa, editia 2009/2010, actuala Cupa UEFA. Pentru clasamentul intermediar s-au luat in calcul doar asociatiile nationale care au disputat cel putin 25 de meciuri. Spre deosebire de anii trecuti, locurile in plus in cupele europene nu vor mai fi distribuite prin tragere la sorti, ci oferite primelor trei clasate cu un punctaj de cel putin 8,0.

Primul loc este ocupat in clasamentul intermediar de Norvegia, care are 8,325 de puncte dupa 57 de partide. Urmatoarea pozitie este ocupata de Danemarca (8,201 puncte/69 meciuri), iar pe 3 este Scotia (8,186 puncte/51 meciuri).

Romania este pe locul 37 din cele 46 de tari luate in calcul, cu 7,74 puncte dupa 61 de partide.
Calificativele Fair Play sunt acordate de delegatii UEFA pe criterii cum ar fi jocul prestat, respectul fata de adversar si arbitru, comportamentul suporterilor, dar si in functie de numarul de avertismente si eliminari.

Primele trei tari din clasament vor putea acorda locul clubului cu cel mai bun coeficient fair play. In cazul in care acesta este deja calificat in cupele europene, se va califica urmatoarea echipa clasata, chiar daca aceasta a retrogradat la finalul sezonului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.