Visul sau era sa isi ia la revedere din teren insa lucrurile nu merg intotdeauna asa cum planuim. A implinit 35 de ani si ar fi vrut sa savureze ultimele momente inainte de retragere pe cele mai mari scene ale sportului alb. Insa durerea de spate i-a schimbat total planurile...

Da, despre Andrei Pavel vorbim.. jucatorul despre care presa din afara scrie ca este un model pentru tinerii jucatori din Romania.

In ultimul meci de la Australian Open a fost fortat sa renunte din cauza unei dureri groaznice de spate, lasand victoria scotianului Andy Murray, 6-2 3-1.

Pavel si-a petrecut cea mai mare parte a anului trecut incercand sa-si amelioreze problemele fizice dar si alaturi de tanara sa familie, inainte sa participe la ceea ce spera sa fie un tur de ramas bun al Grand Slemurilor acestui sezon.

"Visul meu era sa imi iau ramas bun din teren", declara Pavel, care a ajuns in sferturile de finala ale Roland Garros-ului din 2002, fiind clasificat drept al 13-lea jucator din lume. "Dar, stii tu, lucrurile nu merg intotdeauna dupa cum ai planuit. Durerea inca exista. In special acum, pe terenul central, soarele era atat de puternic dintr-o parte incat a trebuit sa ma rasucesc si mai mult. De fapt, cam pe la serviciul de la al doilea game, a doua oara cand am servit in primul set, am simtit-o din nou, foarte puternic. De atunci, durerea a fost din ce in ce mai puternica. N-am putut sa merg mai departe, cam asta a fost.. cred", declara Andrei Pavel, citat de site-ul official al turneului de Mare Slem, Australian open.

Fanii tenisului din toata lumea isi vor aminti de backhandul elegant al jucatorului, insa in Romania este un model pentru tinerii jucatori, fiind poate motivul datorita caruia Romania a produs o multime de juniori talentati in ultimii ani.

Exemplul cel mai recent fiind anul trecut, cand finala la juniori a Rolland Garros-ului a fost disputata intre doua romance, Simona Halep si Elena Bogdan. Halep, care a castigat finala, a vorbit despre modelul sau- Andrei Pavel, lucru care demonstreaza ca tenisul este plin de eroi de tot felul..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.