Presedintele Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat duminica agentiei NewsIn ca echipa sa nu este interesata sa foloseasca jucatori care provin de la Scoala de Fotbal Gica Popescu, cu toate ca fostul international a indrumat in trecut mai multi fotbalisti catre gruparea din Banie.

"Jucatorii de la Scoala de Fotbal Gica Popescu nu au valoare, la Craiova ajung numai jucatorii de first-class din Oltenia. Mai sunt unii fotbalisti olteni care ajung in Bucuresti, dar acestia nu sunt de first-class. Scoala lui de fotbal nu e facuta pentru interesele Universitatii Craiova, ci pentru interesele familiei Popescu. Nu ma intereseaza niciun jucator de la Gica Popescu. Consider ca 99,9 la suta din talentele Olteniei ajung la Universitatea, restul sunt talentati sau sunt ca puii de curca crescuti de gaina, restul nu au pedigree-ul pe care ti-l da aerul din Lunca Jiului", a spus Mititelu.

Reactiile lui Mititelu au venit dupa ce Gica Popescu a declarat sambata pentru NewsIn "Probabil cei de la Craiova nu vor sa ia jucatori de la scoala mea de fotbal, cred ca este o bariera care-i impiedica sa faca asta. Probabil ca au o pepiniera foarte buna de jucatori si vor sa promoveze talente de acolo, si asta este normal".
Patronul oltenilor a dorit sa clarifice si situatia lui Silviu Lung jr., despre care a spus ca va ramane la Universitatea Craiova si nu va fi imprumutat la Jiul Petrosani, asa cum s-a intamplat cu Dragos Firtulescu si Sorin Busu. De asemenea, presedintele gruparii din Banie a precizat ca inca nu poate aproxima care este nivelul valoric al juniorilor australieni de origine romana, Filip Nechifor si Anthony Bryan Bran: "Din vara ma voi putea pronunta asupra valorii celor doi juniori, si atunci se va decide si daca ei vor semna sau nu contracte cu Universitatea".

In incheiere, Adrian Mititelu nu a uitat sa reamintesaca ca obiectivul Universitatii Craiova este o clasare in primele sase echipe, iar "locul 3 la final de campionat este un vis, o speranta, un ideal". Ultima participare a gruparii din Banie in cupele europene a fost in sezonul 2000/2001 al Cupei UEFA Intertoto, atunci cand Universitatea Craiova a fost eliminata de gruparea din Cehia, FC Synot Stare Mesto dupa 2-2 la in Banie si 3-2 in retur.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.