Publicatia engleza The Times l-a ales pe managerul lui Manchester United, Sir Alex Ferguson, cea mai puternica personalitate din sportul britanic, tehnicianul scotian devansandu-l in top pe presedintele Comitetului Jocurilor Olimpice din 2012, Sebastian Coe, informeaza Reuters.

"Ferguson a revolutionat sportul britanic in ultimele doua decade. Va fi interesant de aflat pana unde vor continua puterea si dominatia sa", scrie The Times, citat de NewsIn.

Pe pozitia secunda in clasamenul care numara 100 de nume se afla dublul medaliat cu aur la Olimpiadele dine 1980 si 1984, Sebastian Coe, in varsta de 52 de ani, actualmente seful Comitetului pentru oraganizarea Jocurilor Olimpice din 2012, editie ce va fi gazduita de Londra. Locul trei in acest top este ocupat de seicul Mansour bin Zayed al Nahyan, proprietarul consortiului arab Abu Dhabi United, care a cumparat in vara clubul Manchester City.

Lista celor mai puternice persoane din sportul britanic ii mai cuprinde printre altii si pe patronul lui Chelsea, Roman Abramovic (6), mijlocasul lui AC Milan, David Beckham (7), sau pe selectionerul Angliei, Fabio Capello (8).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.