Nationala masculina de handbal a Romaniei a fost invinsa, joi, de selectionata Slovaciei, scor 28-23 (12-13), in ultimul meci din Grupa A a Campionatului Mondial din Croatia, iar tricolorii au ratat astfel calificarea in grupele principale ale turneului final.
Pentru Romania au marcat: Eremia Paraianu (5), Valentin Ghionea (5), Adrian Petrea (3), Sandu Iacob (3), Rares Jurca (2), Marius Stavrositu (2), George Buricea (1), Florin Nicolae (1) si Gheorghe Irimescu (1).

Romanii au deschis scorul prin Petrea, in minutul 2, dar imediat a venit replica Slovaciei. Buricea a adus din nou avantajul, scor 2-1, minutul 2. Tricolorii au reusit sa se desprinda pe tabela in minutul 5, cand Stavrositu a punctat pentru 4-2. Dupa cinci minute, elevii lui Omer au marit avantajul la trei goluri prin reusita lui Paraianu, scor 6-3. In minutul 18 al partidei romanii aveau un avantaj de patru goluri, scor 10-6. Slovacul Peter Kukucka s-a dovedit a fi un pericol pentru poarta lui Stanescu si a punctat pentru 10-7. In minutul 22, Eremia Paraianu este eliminat pentru 2 minute, moment in care tricolorii au pierdut avantajul detinut. In ciuda paradelor reusite de Stanescu, pe atac tricolorii au ratat mult. Pe final slovacii s-au apropiat la un singur gol, scor 13-12, dupa primele 30 de minute de joc.

Repriza a doua a inceput cu o aruncare de la sapte metri pentru Slovacia, iar Stranovsky a egalat. Din acel moment, jocul Romaniei a scazut, iar diferenta de pe tablea a fost tot timpul in favoarea adversarilor. In minutul 43, la scorul 19-19, romanii au ramas in superioritate numerica, dar Valo a punctat decisiv pentru 20-19. Carentele din aparare au aparut din nou si imediat Antl a marcat pentru 21-19.

Pe final, elevii lui Aihan Omer nu au mai reusit sa construiasca atacuri eficiente, de cele mai multe ori ei luand la tinta portarul.
Romania a incheiat Grupa A pe locul 4 cu patru puncte dupa ce a obtinut urmatoarele rezultate: Franta-Romania 31-21; Romania-Ungaria 27-30; Romania-Argentina 30-26; Australia-Romania 20-40.
In grupele principale s-au calificat Franta, Ungaria si Slovacia.

Dupa infrangerea cu Slovacia, echipa Romaniei va evolua in continuare alaturi de celelalte formatii clasate pe locurile 4-6 in fiecare din cele 4 grupe. Partidele vor conta pentru locurile 13-24 si se vor disputa intre 24 si 27 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.