Patronul stelist Gigi Becali si presedintele Mihai Stoica fac prozeliti

Aranjamentele ordinare si bataile primitive isi fac loc tot mai mult in fotbalul romanesc. Incurajata de patronul stelist Gigi Becali si pusa in aplicare de presedintele mardeias Mihai Stoica, violenta s-a propagat si ea la alte cluburi. Un spectator revoltat de blatul inregistrat la meciul Tricotaje Ineu - Jiul Petrosani (scor 0-5), din seria B3, a fost calcat in picioare, simbata, de bodyguarzii lui Alin Simota, patronul "minerilor". Culmea ironiei, gorilele Valer Lacatus si Bogdan Mane au scapat doar cu o amenda de doua milioane de lei! "Evenimentul zilei" va prezinta astazi povestea de la Ineu si cine este Alin Simota, omul care taie si spinzura in Valea Jiului.

Parodia de meci de la Ineu a avut in "program" si un moment de groaza. In minutul 25, un fan al localnicilor a taxat blatul, injurindu-l pe Alin Simota, patronul formatiei Jiul Petrosani. Imediat, boss-ul "minerilor" i-a trimis pe cei doi bodyguarzi sa-i aplice o corectie suporterului care protesta. "Gorilele" s-au conformat si au trecut la treaba. Bogdan Mane, in virsta de 22 de ani, l-a trimis la pamint pe spectator printr-un croseu de dreapta. Valer Lacatus, in virsta de 24 de ani, si-a ajutat colegul, calcindu-l efectiv in picioare pe tinarul din Ineu.

Nimeni n-a incercat sa-i opreasca pe cei doi batausi platiti, iar fanul atacat a fugit de la stadion dupa ce a reusit sa-si revina. Ciprian Munteanu, inspector-sef la Politia Ineu, i-a amendat pe Mane si Lacatus cu cite doua milioane de lei, adica suma minima specificata in articolul 61, care prevede sanctiuni intre doua si zece milioane de lei. Cei doi agresori l-au asteptat pe Simota in masina acestuia! Faptul a fost confirmat de Gigi Boruga, directorul tehnic al "minerilor", care a spus raspicat: "Nu ma intrebati pe mine de incident. Nu sint "gorilele" mele, ci ale lui Simota!"

Observatorul a avut orbul gainilor

Dorin Naste, observatorul federal al partidei de la Ineu, a incercat sa minimalizeze gravitatea altercatiei din minutul 25. Trimisul federatiei a spus ca acel incident e numai de competenta politiei. Veti mentiona in raportul de joc incidentul de la mijlocul primei reprize?
Depinde daca l-am vazut.

L-ati vazut?
Nu. Din locul in care am stat eu, n-am vazut nimic. I-am observat pe cei doi.

Cine erau indivizii?
Nu stiu. Politia trebuie sa stie.

Simota s-a incurcat in declaratii: "N-am auzit cind m-au injurat!"

Alin Simota n-a stiut cum sa iasa basma curata dupa incidentul pus la cale la ordinul sau. La pauza, patronul "minerilor" era impasibil. El a facut o serie de declaratii contradictorii, referindu-se la scenele de groaza provocate de oamenii lui.

Cum comentati incidentul?
N-am vazut ce s-a intimplat. Cei doi au avut, din cite am inteles, o altercatie cu o persoana.

Cine sint cei doi?
Sint niste baieti de la noi, din Petrosani.

Dumneavoastra i-ati trimis sau au mers din proprie initiativa sa-l snopeasca pe suporter?
Nu i-am trimis eu.

Dar ati vorbit cu ei inainte sa-l agreseze pe fanul din Ineu...
Nu mi-au spus unde se duc si ce vor sa faca. Este regretabil, fiindca nu sintem in jungla.

Acest incident nu va afecteaza imaginea clubului?
Nu, fiindca n-a fost implicat clubul. Eu nici n-am auzit ca m-a injurat.

Cum au auzit cei doi, care stateau linga dumneavoastra, la circa 30 de metri de cel agresat?
Pot sa va spun doar atit: cei doi sint niste nesimtiti.

"Persoana agresata n-a fost identificata"

Pavel Flueras, presedintele gruparii Tricotaje Ineu, a luat foc. "Din pacate, s-a repetat scena in care a fost implicat "Meme" Stoica. Nu e normal ca la un meci de fotbal sa vii cu bodyguarzi. E o intrecere sportiva... Eu i-am vazut cind se indreptau spre acel fan si i-am intrebat daca au ceva probleme. Nu mi-au raspuns nimic. Dupa ce l-au lovit pe acel om, mi-au zis ca a injurat. Daca omul plateste bilet la meci, mai si injura. Modul in care au actionat fortele de ordine a lasat de dorit. Dar e pentru prima data cind la noi au loc incidente si, poate din aceasta cauza, reactia politistilor a fost intirziata", ne-a spus Flueras.
"Persoana agresata nu a fost identificata fiindca a fugit de la stadion. Cred ca omul agresat nici macar nu este din Ineu. Politia i-a identificat si i-a amendat pe batausi", a adaugat Dorel Cura, directorul gruparii din Ineu.

Baron de Valea Jiului

Alin Simota, presedintele de la Jiul Petrosani, considera ca tot scandalul in care a fost implicat el si echipa este o diversiune. "Noi ne luptam cu echipa Gaz Metan Medias. Uitati-va cine sint finantatorii echipei Medias: Romgaz si Transgaz. Va veti da seama astfel cine incearca sa faca blaturi. Niciodata nu m-am gindit la aranjamente in fotbal", ne-a declarat Alin Simota. In ceea ce priveste scandalul de la meciul cu Tricotaje Ineu, cind un suporter al echipei-gazda a fost batut cu bestialitate de citiva insi despre care s-a spus ca ar fi "gorilele lui Simota", patronul Clubului Jiul sustine ca nu are bodyguarzi.

"Scandalul a avut loc la 300-400 de metri de locul unde eram eu. Dupa meci am fost la politie sa vad despre ce este vorba. Cei care au sarit la suporterii din Ineu si l-au batut pe unul dintre acestia erau studenti la Timisoara, de loc din Deva. Ei mergeau la meciul de la Timisoara si s-au oprit si la Ineu. Eu nu am bodyguarzi si nici nu am avut vreodata, iar materialele din presa sint tendentioase", a mentionat ieri Simota, desi in ziua meciului afirmase cu totul altceva. Patronul de la Jiul Petrosani sustine ca incidentul este regretabil. "Ar fi putut sa ma sune pe mine sau sa sune direct la politie si sa vada despre ce este vorba. Asa ar fi aflat cine sint de fapt persoanele implicate in altercatie", a conchis Alin Simota.

"Foarte multi bani negri". Recent, patronul gruparii Jiul Petrosani a fost acuzat de un consilier judetean ca foloseste echipa drept paravan pentru afacerile necurate pe care le deruleaza cu administratia locala si Compania Nationala a Huilei. Costel Avram, consilier judetean, fost vicepresedinte al CJ Hunedoara in mandatul 2000-2004, sustine ca Simota s-a imbogatit in urma contractelor finantate din bugetul local si de CNH. "Alin Simota spune ca el este singurul finantator al clubului Jiul, dar in realitate asigura sub 30 la suta din fonduri. Numai CNH ii transfera 10 la suta din salariile minerilor, iar autoritatile locale contribuie cu sume importante de bani publici la o persoana privata", afirma Avram.
"Ia cu trei miini".

De altfel, Consiliul Local i-a facut cadou lui Simota, anul trecut, baza sportiva a Clubului Sportiv Jiul Petrosani, care a fost evaluata la 55 de miliarde de lei. Potrivit HCL 149/09.2004, consilierii locali au aprobat atribuirea folosirii gratuite a Asociatiei Clubul Sportiv Jiul in suprafata de 100.868 metri patrati, pe o perioada de 10 ani, omului de afaceri Alin Simota. "Echipa de fotbal este pentru afacerile lui Simota. Sint foarte multi bani negri. El da cu o mina la fotbal, dar ia cu trei miini. De la primarie ia lucrari pentru care umfla facturile, de la CNH la fel, in schimb se plinge ca nu are bani. Anul acesta, numai Consiliul Local Petrosani i-a alocat 1,8 miliarde de lei. El a solicitat alte 10 miliarde de lei la Consiliul Judetean", sustine Costel Avram.

Mai mult, acesta pretinde ca Simota este interesat sa investeasca si in turism, dupa ce a pus ochii pe o suprafata de 3.500 de metri patrati in masivul Paring, dar asteapta ca autoritatile sa scada pretul terenului, dupa ce acesta n-a fost adjudecat, desi au avut loc doua licitatii.

Complicitate cu Zaher Iskandarani? Potrivit Top 300, intocmit de revista "Capital", Alin Simota este, la doar 36 de ani, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din judetul Hunedoara, cu o avere estimata la peste 15 milioane de dolari. A intrat in afaceri cu mic comert de frontiera, insa in scurt timp a ajuns sa-si deschida citeva magazine. Potrivit unor surse din anturajul sau, Alin Simota ar fi fost ajutat foarte mult la inceputul carierei sale de om de afaceri de Zaher Iskandarani, cu care ar fi facut si contrabanda cu tigari.

Potrivit revistei "Capital", Simota este dealer Orange si Connex in Valea Jiului si in Deva, are un lant de magazine si afaceri in constructii. Din lucrarile de retele de inalta, medie si joasa tensiune, el a obtinut profit de mai multe milioane de dolari. Este pasionat de sport, are 29,9% din actiunile unei ferme agricole in Vaslui, impreuna cu Adrian Porumboiu, dar si participatii intr-o firma din Satu Mare, specializata in confectii metalice.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.