Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, ca echipa nationala se va califica la un turneu fotbalistic major in urmatorii trei ani si a precizat ca Victor Piturca ar trebui sa ramana selectioner, chiar daca tricolorii rateaza pariciparea la CM 2010.

"Ii asigur pe toti suporterii echipei nationale ca Romania va merge la un turneu final de campionat mondial sau european pana in 2012, inclusiv. Am avut un start mai slab in actuala campanie de calificare, insa sper ca finalul va fi fericit. Daca jucatorii nostri sunt sanatosi, sunt sigur ca vor da totul pe teren pentru a obtine biletele pentru Cupa Mondiala din Afirca de Sud", a afirmat conducatorul FRF, care a adaugat ca fiecare tricolor va incasa 115.000 de euro, in cazul in care Romania se va califica la CM din 2010.

Sandu este de parere ca Victor Piturca, care a declarat in mai multe randuri ca renunta la functia sa la finalul mandatului, in 2010, trebuie sa ramana in continuare selectionerul reprezentativei tricolore: "Romania are ca obiectiv calificarea la Campionatul Mondial din 2010, chiar daca noi nu suntem Germania sau Anglia. Parerea mea este ca Piturca trebuie sa antreneze echipa nationala chiar si in cazul in care ratam participarea la turneul final din Africa de Sud. El este cel care a inceput reconstructia actualei generatii".

Presedintele FRF a vorbit si despre noul parteneriat dintre echipa nationala si firma producatoare de bere, Ursus: "Am semnat un contract valabil pe patru ani, dar sunt sigur ca aceasta intelegere se va prelungi. Vom convinge sponsorii sa vina cu cat mai multe propuneri. Sa speram ca incheierea acestui parteneriat va fi un imbold si pentru fotbalisti, iar astfel sa ne calificam la Campionatul Mondial din 2010".

In final, Mircea Sandu a precizat ca FRF a trimis miercuri ultimele scrisori catre Nyon in vederea organizarii finalei Cupei UEFA din 2012: "Cu ajutorul Primariei Capitalei, Federatia a expediat azi catre sediul forului ultimele scrisori in vederea organizarii finalei Cupei UEFA din 2012. Pe 29 si 30 ianuarie, Comitetul Executiv UEFA se intruneste si, tot atunci, se va anunta cine va gazdui competitia. Bucurestiul este printre candidatele cu sanse".
Romania se afla pe locul 5 in Grupa a 7-a preliminara pentru CM, cu 4 puncte dupa trei meciuri disputate. Liderul grupei este Serbia, care a acumulat 9 puncte din 4 partide, la fel ca si ocupanta pozitiei secunde, Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.