Pilotul echipei de Formula 1 BMW Sauber, Robert Kubica, se teme ca noul design al monoposturilor poate provoca accidente serioase in cazul in care pilotii nu isi iau masuri de precautie, informeaza Reuters

Polonezul, care a avut un accident grav in 2007, in Canada, spune ca aripa din fata a monoposturilor poate pune probleme mari. In noul design, aripa de 400 de milimetri este mai lata si mai joasa si a fost conceputa pentru ca depasirile sa fie mai usoare, dar pilotii nu o pot vedea, citeaza NewsIn.

"Cu aceasta aripa imensa trebuie sa fim foarte atenti nu numai la viraje, dar mai ales atunci cand crezi ca ai depasit pe cineva. Acum ii poti rupe cu usurinta aripa si pot aparea probleme", a afirmat Kubica. Accidentul sau din Montreal s-a produs in momentul in care s-a lovit de monopostul lui Jarno Trulli, iar masina a fost distrusa aproape in totalitate.

Colegul sau de echipa, germanul Nick Heidfeld, a fost de aceeasi parere cu Robert Kubica: "Cei care au concurat in ultimii in Formula 1 s-au obisnuit cu vechiul design, iar acum, cand vrei sa actionezi foarte rapid si nu te gandesti prea bine, risti sa te apropii si chiar sa te lovesti de alta masina".

Noul sezon in Formula 1 va incepe cu Marele Premiu al Australiei, la 29 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.