Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat marti ca ar fi bine ca arbitrii si conducatorii cluburilor sa fie filati de organele abilitate, explicand ca are o serie de dubii la adresa fotbalului romanesc.

"Poate ca ar fi bine sa fie filati conducatorii si arbitrii din fotbalul romanesc. Eu nu sunt convins ca lucrurile sunt 100% corecte", a declarat Mircea Sandu marti, intr-un interviu acordat GSP TV.

Presedintele FRF a criticat atat modul in care a actionat Gigi Becali la Steaua, despre care a spus ca saboteaza clubul, cat si modul in care Dusan Uhrin Jr. a fost inregimentat la CFR Cluj. "Trebuie sa facem un statut al antrenorului. Este o greseala ca s-a dat un astfel de regulament de catre Comitetul Executiv. Unii au fost dezavantajati, gen Andone, si altii au gasit metode, gen CFR. Pana in vara vom lucra la regulament", a anuntat Mircea Sandu.

Presedintele FRF a mai spus ca nu va renunta la procesele cu Marian Iancu, declarandu-se revoltat de spusele patronului Timisoarei la adresa sa. "Este o jignire pentru mine sa fiu comparat cu Ceausescu. Spre deosebire de Marian Iancu, eu am ajutat tara, mi s-a cantat imnul, am peste 400 de meciuri in campionatul national", a replicat Sandu.

Referitor la faptul ca a participat la petreceri si aniversari cu unii conducatori din fotbalul romanesc, Mircea Sandu a spus ca nu trebuie interpretat acest lucru, adaugand ca e dispus sa mearga si la zilele de nastere ale altor patroni si presedinti, exceptie facand Marian Iancu, care pentru el este persona non grata, ca si Claudio Zambon.

Presedintele FRF s-a referit si la situatia de la Rapid si a persiflat modul in care patronii s-au ocupat de aceasta echipa. "Sunt oameni cu averi importante si nu sunt in stare sa dea 5 milioane pentru echipa. Vor sa fie la echipa, sa isi faca reclama si nu sunt in stare sa dea bani", a comentat Sandu, care a marturisit ca in tinerete a fost un suporter al lui Dinamo, ca si tatal sau.

Referitor la viitorul sau, Mircea Sandu a marturisit ca si-ar dori sa fie presedinte de onoare la FRF, daca Adunarea Generala va accepta acest lucru, si a declarat ca nu exista in trecutul sau episoade de care sa se teama ca vor fi dezvaluite. Acesta a vorbit si despre dezvaluirile facute de Gica Popescu, cel care declarase in urma cu cateva luni ca Sandu i-a transmis ca renunta la cursa pentru presedintia FRF in schimbul unei sume de bani si a replicat: "A venit la mine in birou si mi-a zis: 'Ai 400.000 si nu mai candidezi'. M-a deranjat si ca intamplarea a fost transmisa catre Gica Popescu eronat. Intr-o zi o sa afle si Gica Popescu ca oferta a venit de la el".

Presedintele FRF a comentat si salariul de 15.000 de euro al presedintelui LPF Dumitru Dragomir si a marturisit ca nu are nimic impotriva acestei sume pentru ca "Mitica isi permite". "Liga are 8-9 salariati. Dupa ce a facut un milion din contractul cu Realitatea, a avut de unde. La noi nu e comunism. Cred ca mai corect era sa zica procent din contractul cutare, pentru ca suma asta vine cand guvernul loveste in autoritati si directori. Este munca omului, trebuie respectata si isi permite. Eu nu mi-am permis sa dau asemenea salarii la federatie", a comentat Mircea Sandu.

Spre deosebire de alti oameni din fotbalul romanesc, presedintele FRF nu s-a declarat dezamagit de transferul lui Mirel Radoi la Al-Hilal. "Fotbalul din tarile arabe a crescut prin investitii, aducerea de antrenori si jucatori si va creste in continuare. Radoi a plecat intr-un fotbal bun si pe bani buni", a comentat Mircea Sandu.

Acesta s-a referit si la viitorul nationalei si a anuntat ca antrenorii romani vor avea prioritate pentru postul de selectioner dupa plecarea lui Victor Piturca. "Daca Piturca pleaca, si cei sase-sapte antrenori nu pot fi dislocati de la echipele lor, sigur ca te gandesti si la un antrenor strain. Prioritate, insa, au antrenorii romani", a declarat presedinte FRF. Intrebat daca pe langa Razvan poate fi inclus si Mircea Lucescu in cei sase-sapte, Sandu a replicat: "Ce, Lucescu nu poate sa fie director tehnic la Federatie?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.