Nationala feminina de baschet a Romaniei a invins luni reprezentativa Marii Britanii cu scorul de 71-66 (42-33), la Targoviste, in ultimul meci de baraj pentru ramanerea in Divizia A europeana si a incheiat grupa pe locul intai, gratie celor 11 puncte acumulate.

Punctele Romaniei au fost inscrise in acest meci de Mandache (16), Dragusin (13), Boriga (13), Pascalau (12), Ciocan (12), Parau (3), Meszaros (2,) in timp ce principala marcatoare a Marii Britanii a fost Butler (22 de puncte).

In urma acestei victorii, Romania a incheiat grupa de baraj pe primul loc, cu 11 puncte, si va evolua in Divizia A continentala a Campionatului European.

Dupa aceasta infrangere, Marea Britanie a retrogradat in grupa a doua valorica a Europei.

La finalul acestui meci, jucatoarele Svetlana Dragusin si Monica Brosovski Boriga s-au retras de la echipa nationala. La festivitatea de retragere care a fost organizata dupa meci, cele doua jucatoare au fost premiate de ministrul Sportului, Monica Iacob Ridzi, de secretarul de stat Octavian Belu si de presedinta federatiei, Carmen Tocala, precum si de primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga. La meci au mai asistat si fosta baschetbalista Aurora Dragos, precum si fosta atleta Gabriela Szabo, sosite special pentru a fi alaturi de cele doua jucatoare la retragere.

Romania a ratat participarea in faza calificarilor pentru Campionatul European din 2009 si astfel tricolorele au trebuit sa joace barajul pentru evitarea retrogradarii in grupa a doua valorica din Europa.

Pentru a ramane in Divizia A europeana, Romania trebuia sa se claseze pe primele doua locuri ale grupei din care a facut parte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.