Politehnica Iasi l-a prezentat astazi, oficial, pe noul antrenor Cristiano Bergodi si pe team-managerul formatiei din Copou, Renzo Rossi, relateaza NewsIn

"Am venit cu sufletul deschis la Poli Iasi, pentru a salva echipa de la retrogradare. Am vorbit cu jucatorii si le-am cerut concentrare maxima pentru a putea realiza ceea ce ne-am propus. Vom lucra mult in urmatoarea perioada, pentru ca este mult de munca. Nu spun asta pentru ca as fi gasit o echipa slaba, ci pentru ca eu am anumite conceptii", a declarat Cristiano Bergodi, luni, la prezentarea oficiala.

Tehnicianul a marturisit ca a invatat deja numele jucatorilor sai si a opinat ca noua sa formatie nu este lipsita de valoare. "Chiar daca nu se compara cu CFR Cluj sau cu Rapid, echipe la care am activat ca antrenor, pot spune ca Poli este o echipa buna, cam de nivelul fostei echipe FC National. Iasiul este un oras cu multa istorie, cu traditie, de aceea trebuie ca si echipa de aici sa fie la un nivel bun", a mai spus tehnicianul italian.

Bergodi a anuntat ca intentioneaza sa schimbe sistemul de joc si sa foloseasca 4-4-2, chiar daca Ionut Popa afirmase in tur ca la Poli nu sunt jucatori pentru o asemenea formula. "Jucatorii se pot adapta, ar putea evolua si in 4-4-1-1. Daca Ionut Popa a spus ca nu a avut jucatori care sa evolueze in 4-4-2, nu e nicio problema, eu voi incerca. Pentru asta am nevoie de doi atacanti rapizi", a explicat Bergodi, care va incerca sa fie si exigent cu jucatorii sai, dar si prieten in acelasi timp: "La toate echipele la care am fost am avut relatii foarte bune cu jucatorii. Asa vreau sa fie si la Iasi. Eu nu sunt un dictator, dar sunt destul de exigent. Vreau sa fiu prieten cu jucatorii, dar in acelasi timp vreau seriozitate".

Presedintele executiv Sorin Boca a tinut sa-i multumeasca lui Ionut Popa pentru activitatea depusa la Poli si si-a exprimat speranta ca Bergodi va fi indragit la fel de mult de suporterii ieseni. "Vreau sa-i multumesc lui Ionut Popa pentru tot ce a facut pentru Poli, pentru intreaga activitate depusa la clubul nostru. Il asigur ca a ramas in inimile noastre si ale suporterilor si sper ca si Cristiano Bergodi sa se bucure de aceeasi simpatie in randul suporterilor si sa fie indragit", a declarat Boca, care i-a oferit lui Bergodi un fular alb-albastru: "Sper sa pastreze acest simbol al Iasiului chiar si dupa ce va pleca de aici, pentru ca inevitabil se va intampla acest lucru in viitor. Este un fular alb-albastru, culori asemanatoare cu ale echipei sale de suflet din Italia, Lazio Roma".

Cristiano Bergodi a semnat cu formatia ieseana un contract pe 6 luni, cu optiune de prelungire pe 2 ani si va avea ca obiectiv evitarea retrogradarii. Din staff-ul tehnic al Politehnicii Iasi mai fac parte team-managerul Renzo Rossi, preparatorul fizic Ionel Colonel, antrenorul secund Narcis Ciocarlan si antrenorul cu portarii Ioan Campeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.